Cartier

De juwelier van koningen - en de koning van de juweliers

De wereldberoemde juweliersmerk Cartier werd in 1847 opgericht door Louis-François Cartier. In 1899 verhuisde de juwelierswinkel naar de Rue de la Paix, waar het bedrijf nog steeds gevestigd is.

Cartier heeft altijd een zeer exclusieve klantenkring gehad. Onder de klanten bevonden - en bevinden - zich beroemdheden en koningshuizen. De Engelse koning Edward VII noemde Cartier 'the jeweller of kings and the king of jewellers', Marilyn Monroe zong 'Cartier!' in de film Gentlemen Prefer Blondes.

Nog steeds weet de juwelier met geraffineerde en bijzondere ontwerpen haar klanten te verrassen. Voor velen is de slogan 'Les Must de Cartier' dan ook heel toepasselijk: Cartier maakt zulke mooie sieraden en horloges dat je ze gewoon moet hebben.


Cartier, Parijs

Foto: Cartier door Vania Teofilo via Wikimedia (CC-BY-SA 3.0)


Openbaar vervoer

Metro

Metro 3 7 8 Metrostation OpéraKaart: Juwelier Cartier op 13 Rue de la Paix


Praktische informatie

Adres

Cartier
13 Rue de la Paix
75002 Paris

Telefoon

+33 1 58 18 23 30

Website

www.cartier.fr


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Cartier vind je ook:

 • Boulevard Haussmann
  Boulevard Haussmann is één van de belangrijkste winkelstraten van Parijs. Hier vind je oa. de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps.

 • Didier Ludot
  De winkel van Didier Ludot is de grootste - en duurste - winkel voor vintage kleding in Parijs. Je vindt er kleding van oa. Chanel, Louis Vuitton en Yves Saint-Laurent.

 • Galerie Colbert
  Galerie Colbert is een overdekte passage uit 1827 in het 2e arrondissement. De passage bevat geen winkels meer, maar huist verschillende culturele instellingen.

 • Galerie Vivienne
  In de prachtige passage Galerie Vivienne uit 1823 vindt je winkels van onder andere Jean-Paul Gaultier en Yuki Torii en van hoedenmaakster Céline Robert.

 • Galeries Lafayette
  De winkelketen Galeries Lafayette heeft warenuizen in heel Frankrijk. Het filiaal aan Boulevard Haussmann in Parijs is de oudste en de meest prestigieuze van allemaal.

 • Gare Auber
  Bij de opening in 1971 was het Gare Auber het grootste ondergrondse station ter wereld. Nu niet meer, maar nog steeds een fraai staaltje ondergrondse architectuur.

 • Gare Saint-Lazare
  Vanaf Gare Saint-Lazare vertrekken treinen richting het westen van Frankrijk. Het station was een geliefd onderwerp van kunstenaars uit de 19e eeuw, waaronder Claude Monet.

 • Hermès (Faubourg Saint-Honoré)
  De winkel van Hermès aan de Rue du Faubourg Saint-Honoré is één van de oudste winkels aan deze exclusieve straat.

 • Jardin des Tuileries
  De Tuilerieën, of voluit de Jardin des Tuileries, zijn de tuinen van het voormalige Palais des Tuileries, dat één geheel vormde met het Louvre. Een heerlijke plek om even tot rust te komen.

 • La Madeleine
  De kerk La Madeleine is één van de meest bekende kerken van Parijs. De kerk, die er uitziet als een Griekse tempel, was aanvankelijk bedoelt als eerbetoon aan de legers van Napoleon.

 • Louvre - Musée du Louvre
  Het Louvre is het grootste en bekendste museum van Parijs en het drukst bezochte museum ter wereld. Jaarlijks bezoeken bijna 10 miljoen mensen het museum.

 • Musée d'Orsay
  In het Musée d'Orsay vind je Franse kunst uit de periode 1848-1915, een tijd van grote vooruitgang en bloei in de kunst, techniek en wetenschap.

 • Musée de l'Orangerie
  Het Musée de l'Orangerie is vooral bekend omdat je hier acht van de enorme Waterlelie-schilderijen van Monet kunt bekijken. Daarnaast ook werken van oa. Cézanne, Matisse, Renoir en Picasso.

 • Obélisque de Louxor
  Precies in het midden van de Place de la Concorde staat de Obélisque de Louxor, een 23 meter hoge obelisk afkomstig uit de Egyptische stad Luxor. Ze stamt uit de tijd van farao Ramses II.

 • Rue de la Paix
  De Rue de la Paix is één van de bekendste én duurste winkelstraten van Parijs. Hij staat vooral bekend als straat van juweliers, met winkels van oa. Cartier en Harrison.

Tips Cartier