De Top-10 van Parijs

De bezienswaardigheden die je gezien moet hebben!

Parijs staat vol met bezienswaardigheden. Maar er zijn er enkele, die je echt gezien moet hebben als je naar Parijs gaat. Hieronder een lijstje:


De top-10 van Parijs

De Eiffeltoren
Op nummer 1 staat natuurlijk de Eiffeltoren. Je kunt 'm haast niet missen. Natuurlijk geniet je ook even van het fantastische uitzicht - met de lift op met de trap.

De Seine
De Seine is de levensader van Parijs. Slenter heerlijk langs de kades, bezoek de boekenstalletjes of laat je rondvaren per rondvaartboot.

De Notre-Dame
Je vindt deze eeuwenoude kathedraal in het hart van de stad, op het Île de la Cité. Hier kroonde Napoleon Bonaparte zichzelf tot keizer.

De Pont Neuf
De Pont Neuf is de oudste brug van Parijs. De brug bevindt zich in het hartje van Parijs en verbindt het Île de la Cité met beide oevers van de Seine.

De Sacré-Coeur
De sneeuwwitte Sacré-Coeur is één van de meest in het oog springende landmarks van Parijs. Vanaf het plein voor de Basiliek heb je een fantastisch uitzicht over Parijs.

De Métro van Parijs
De metro van Parijs is wereldberoemd en de handigste manier om je te verplaatsen in deze stad. De oude entrees, zoals die van station Abbesses, zijn absoluut bezienswaardig.

De Arc de Triomphe
De Arc de Triomphe is misschien wel het belangrijkste monument van Frankrijk. Ook is de Arc elk jaar weer de finish van de Tour de France.

De Grande Arche
Ook de moderne variant van de Arc de Triomphe is een absolute must-see. Je vindt de gigantische Grande Arche in de zakenwijk La Défence.

Het Louvre
Het Musée du Louvre is het grootste en misschien wel het belangrijkste museum ter wereld. Hier vindt je wereldberoemde topstukken, met als hoogtepunt de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.

Het Paleis van Versailles
Het Château de Versailles was de residentie van 'zonnekoning' Lodewijk XIV. Het paleis en bijbehorende tuinen zijn wereldberoemd.

Tips De Top 10 van Parijs