Met het vliegtuig naar Parijs

Vaak de snelste manier om in Parijs te komen

Het vliegtuig is in de meeste gevallen de snelste manier om naar Parijs te komen. Dagelijks zijn er meerdere vluchten van Amsterdam Schiphol Airport naar de Franse hoofdstad. Zit je eenmaal in het vliegtuig, dan kom je een uur en 15 minuten later al aan op Charles de Gaulle Airport (CDG).


Met het vliegtuig naar Parijs

Foto: KLM en Air France pendelen dagelijks meerdere keren tussen Parijs en Amsterdam


Voordelen van het vliegtuig t.o.v. de auto

Sneller in Parijs

Het is een beetje afhankelijk van waar je precies vertrekt, maar over het algemeen is het vliegtuig de snelste manier om in Parijs te komen. De reistijd tussen Amsterdam-Schiphol en Parijs-Charles de Gaulle is slechts 1¼ uur.

Geen verkeer- en parkeerproblemen

Parijs is een lastige stad voor automobilisten. Het verkeer is erg chaotisch en het kost vaak veel tijd om een betaalbare én veilige parkeerplek te vinden. Als je met het vliegtuig naar Parijs gaat, heb je die zorgen en problemen niet. Je maakt dan gebruik van een taxi of van het uitstekende én voordelige OV-netwerk van Parijs.

Voordelig

Hoewel je het misschien niet meteen zou verwachten, is vliegen in veel gevallen goedkoper dan zelf met je auto naar Parijs rijden. Als je op tijd boekt, kost een retourticket van KLM/Air France je doorgaans rond de 100 euro per persoon. Dat is in de meeste gevallen een stuk minder dan wat je met je auto aan tol-, brandstof- en parkeerkosten kwijt bent.


Voordelen van het vliegtuig t.o.v. de trein

Reistijd

Hoewel je met de komst van de hogesnelheidstreinen als de Thalys een stuk sneller in Parijs bent dan voorheen, kan de trein het vliegtuig wat betreft reistijd nog niet verslaan. Zo kost een vliegreis van Amsterdam naar Parijs je nog geen anderhalf uur - met de trein doe je er dubbel zo lang over: minimaal 3 uur.

Kosten

Mocht je twijfelen tussen vliegtuig of trein, vergelijk dan de tarieven op de betreffende data. Soms is een retour-ticket Amsterdam - Parijs aanmerkelijk goedkoper dan een retourtje Amsterdam - Parijs met de hogesnelheidstrein.


Nadeel: erg slecht voor het milieu

Helaas is vliegen naar Parijs niet zo goed voor het milieu. Een vliegreis Amsterdam-Parijs geeft per persoon ruim 10 keer zoveel CO2-uitstoot als dezelfde rit per trein. De uitstoot van NOx (stikstof) is zelfs meer dan 25 keer groter (bron: ecopassenger.org)

Daarom: gaat een gezond milieu je aan het hart, ga dan vooral met de trein naar Parijs!

Tips Met het vliegtuig naar Parijs