Vervoer in Parijs

Verschillende mogelijkheden om je in Parijs te verplaatsen

Parijs heeft een uitgebreid en uitstekend functionerend openbaar vervoernetwerk, dat onder andere bestaat uit treinen, trams, de metro, sneltrams, bus- en pendeldiensten. Het kaartje hieronder geeft je alvast een indruk. Onder het kaartje tref je een een overzicht van de verschillende mogelijkheden die het Parijse openbaar vervoer biedt.Kaart: Het uitgebreide OV-netwerk van Parijs

De metro van Parijs (RATP)

De beroemde metro van Parijs is verreweg de handigste en snelste manier om je te verplaatsen in het centrum van Parijs. Met 16 lijnen en maar liefst 245 stations ben je nooit ver van een metrostation verwijderd. De metro wordt geëxploiteerd door de RATP.

Meer info over de metro van Parijs vind je op De Métro van Parijs

Het sneltram/metronetwerk (RER)

Naast het metronetwerk beschikt Parijs ook over een zg. lightrail-netwerk. Dit is een soort combinatie van trein, sneltram en metro, die Parijs met haar buitenwijken en vliegvelden verbindt. Er zijn vijf lijnen: RER A, B, C, D en E.

Meer info over de RER vind je op De RER in Parijs

Translinien-netwerk (SNCF)

Net als de sneltrams van de RER ontsluit het Translinien-netwerk de buitenwijken van Parijs. De treinen doen denken aan de sprinters die je ook veel in ons land vindt. Er zijn 8 Translinien-lijnen: H, J, K, L, N, P, R en U. Het Translinien-netwerk wordt beheerd door de SNCF.

Meer info over het Traslilien-netwerk vindt je op Transilien

Tips Vervoer in Parijs