Met de trein naar Parijs

Snel in Parijs met de Thalys

De trein is een prima manier om naar Parijs te komen. Het is bovendien de meest milieuvriendelijke manier van reizen. Dagelijks pendelen meerdere Thalys-treinen tussen Amsterdam-CS en Paris-Gare du Nord. Het is ook mogelijk om op Amsterdam-Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS of Brussel CS in te stappen.


Met de trein naar Parijs

Foto: De Thalys op station Paris - Gare du Nord


Hogesnelheidstrein

De Thalys is een hogesnelheidstrein. Met de Thalys rijdt je met een snelheid van zo'n 300 km per uur naar Parijs. Een treinreis van Amsterdam naar Parijs duurt dan ongeveer 3 uur.

De trein rijdt over een speciaal traject dat (helaas) deels ondergronds is en daarnaast vaak is voorzien van geluidswallen. Dat maakt dat het uitzicht vanuit de trein niet altijd even boeiend is.


Gare du Nord

De Thalys komt aan op station Gare du Nord. Dat is één van de zes grote stations van Parijs en het drukste station van Europa. Het ligt in het noorden van de stad, vlakbij de wijk Montmartre. Vanaf dit station kun met de bus, taxi of metro verder reizen naar je onderkomen in de stad.


Voordelen van de trein t.o.v. de auto

Vaak sneller

Met de trein ben je vaak aanmerkelijk sneller in Parijs dan wanneer je met de auto gaat - zeker als je in de buurt woont van één van de opstapstations: Amsterdam, Rotterdam of Antwerpen.

Comfort

Je hoeft onderwerg niet op te letten, kunt rustig een boekje lezen, kopje koffie drinken of even wat eten zonder daarvoor te stoppen. Terwijl je je ontspant rijdt je vrolijk door met een vaartje van 300km/u naar Parijs. De stoelen zitten prima, maar houdt wel rekening met de wat beperkte beenruimte in de Thalys-treinen!

Geen verkeer- en parkeerproblemen

Parijs is een lastige stad voor automobilisten. Het verkeer is vaak chaotisch en het vinden van een veilige en betaalbare parkeerplek een hele opgave. Zonder auto heb je die zorgen en problemen niet. In plaats van de auto kun je gebruikmaken van de vele taxi's of van het uitstekende én voordelige OV-netwerk van Parijs.

Beter voor het milieu

De trein is de meest milieuvriendelijke manier om naar Parijs te reizen. Over de afstand Amsterdam-Parijs is de CO2-emissie van een autorit bijna een factor 7 groter dan die van een rit met de hogesnelheidstrein.


Voordelen van de trein t.o.v. het vliegtuig

Comfort

Belangrijk voordeel van reizen met de trein zijn, dat je over het algemeen wat meer beenruimte hebt en je onderweg ook wat makkelijker je benen kunt strekken door even een stukje te lopen. Ben je met meerdere personen, dan kun je gezellig tegenover elkaar zitten.

Bellen en internetten

In tegenstelling tot het vliegtuig, kun je in de trein gewoon je telefoon gebruiken. Ook beschikken de Thalys-treinen over wifi, zodat je ook de beschikking hebt over internet

Huisdieren meenemen

Ook als je je huisdier mee wilt nemen naar Parijs, is de trein een goed alternatief. Met het vliegtuig is dit vaak toch wat lastig. Het meenemen van een klein huisdier is vaak zelfs gratis. Wel ben je ook in de trein aan bepaalde voorwaarden gebonden. Die kun je nalezen op deze pagina.

Eigenlijk net zo snel

Een vliegreis (ca. 1½ uur) is dan wel sneller dan een treinreis (ca. 3½ uur), maar voor een treinreis hoef je niet eerst een hele tijd op de luchthaven door te brengen. Bovendien brengt de trein je meteen in Parijs: station Gare du Nord ligt vlakbij de populaire wijk Montmartre.

Beter voor het milieu

De trein is ook nog eens de meest milieuvriendelijke manier om naar Parijs te reizen. Over de afstand Amsterdam-Parijs is de CO2-emissie van een vliegtuigvlucht bijna een factor 10 groter dan die van een rit met de hogesnelheidstrein.


Voordelen van de trein t.o.v. de bus

Snelheid

Met de trein ben je een stuk sneller in Parijs dan wanneer je met de bus reist. Een treinreis vanaf Amsterdam duurt ca. 3 uur. Met de bus duurt diezelfde reis al gauw een uur of acht.

Rust en comfort

In de trein heb je over het algemeen wat meer ruimte dan in de bus. De stoelen zijn comfortabeler en ook kun je makkelijker opstaan om even je benen te strekken. Ben je met meerdere personen, dan kun je gezellig tegenover elkaar zitten. De sfeer in de trein is over het algemeen een stuk rustiger dan in de bus. Fijn als je onderweg wat wilt werken of een boek wilt lezen.

Tips Met de trein naar Parijs