La Butte Montmartre

Het 18e arrondissement van Parijs

Het 18e arrondissement is ongeveer 6km² groot en er wonen bijna 200.000 mensen. Het arrondissement is vooral bekend vanwege de kunstenaarswijk van Montmartre en de prachtige sneeuwwitte Sacre-Coeur, maar er is in het 18e arrondissement nog veel meer te beleven.


18

Kaart: Het 18e arrondissement van Parijs

Kunstenaarskolonie

Veel van de beroemdste kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw woonden en werkten een belangrijk deel van hun leven in Montmartre, onder wie Pierre-Auguste Renoir, Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Amedeo Modigliani, Claude Monet en Piet Mondriaan. Nog steeds vind je in Montmartre veel galeries en op enkele pleintjes tref je nog steeds schilders die proberen hun brood te verdienen met het schilderen van toeristen.


18e arrondissement: Butte-Montmartre

Foto: Overal in Montmartre vind je charmante stijle straatjes

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 18e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 18e arrondissement van Parijs

Café des Deux Moulins
Voor diegenen die de film Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain gezien hebben, behoeft brasserie Café des Deux Moulins geen nadere uitleg.

De Sacré-Coeur
De sneeuwwitte Sacré-Coeur is één van de meest in het oog springende landmarks van Parijs. Vanaf het plein voor de Basiliek heb je een fantastisch uitzicht over Parijs.

Le Moulin Rouge
De Moulin Rouge in de wijk Montmartre is zonder twijfel het beroemdste cabaret ter wereld. Vele beroemde artiesten traden hier op, waaronder, Josephine Baker, Frank Sinatra en Elton John.

Marché aux Puces de Clignancourt (Saint-Ouen)
De Marché aux Puces in Saint-Ouen, vlakbij Montmartre, is één van de grootste vlooienmarkten ter wereld. Je kunt hier werkelijk van alles kopen.

Metrostation 'Abbesses'
Metrostation Abbesses is zonder twijfel één van de mooiste metrostations in Parijs. Het heeft een prachtige overkapping in art-nouveau-stijl.

Musée de Montmartre
Het Musée de Montmartre is gevestigd in twee eeuwenoude panden. De schilder Renoir schilderde hier enkele van zijn bekendste werken.

Tips 18e arrondissement: Butte-Montmartre