Winkels in Parijs

Stad van mode en luxe

Als wereldstad en bakermat van modehuizen als Chanel, Dior, Louis Vuitton en Yves Saint-Laurent is Parijs natuurlijk dé stad om lekker te gaan shoppen. Liefhebbers van de luxemerken kunnen helemaal los in de Champs-Élysées of de Avenue Montaigne, of grote luxe warenhuizen als Au Printemps en Galeries Lafayette. Ben je meer gecharmeerd van kleine, authentieke winkeltjes waar je iets bijzonders kunt ontdekken, dan kun je in de winkeltjes of boetiekjes wijk Le Marais vast wel ergens je slag slaan!


Winkels in Parijs

Hieronder vind je een lijstje van de bekendste, leukste of meest bijzondere winkels in Parijs.

Winkels in Parijs

Cartier
De wereldberoemde juweliersmerk Cartier werd in 1847 opgericht door Louis-François Cartier. In 1899 verhuisde de juwelierswinkel naar de Rue de la Paix, waar het nog steeds gevestigd is.

Didier Ludot
De winkel van Didier Ludot is de grootste - en duurste - winkel voor vintage kleding in Parijs. Je vindt er kleding van oa. Chanel, Louis Vuitton en Yves Saint-Laurent.

Hermès (Faubourg Saint-Honoré)
De winkel van Hermès aan de Rue du Faubourg Saint-Honoré is één van de oudste winkels aan deze exclusieve straat.

Louis Vuitton
Modehuis Louis Vuitton heeft verschillende winkels in Parijs. Het filiaal aan de Champs-Élysées is de grootste en meest luxueuze.

À la Mère de Famille
Aan de Rue du Faubourg Montmartre bevindt zich de oudste snoepwinkel van Parijs: À la Mère de Famille. Al sinds 1761 op dit adres!

Le Bon Marché
Het exclusieve warenhuis Le Bon Marché aan de Rue de Sèvres is het oudste warenhuis van Parijs en één van de oudste ter wereld.

Galeries Lafayette
De winkelketen Galeries Lafayette heeft warenuizen in heel Frankrijk. Het filiaal aan Boulevard Haussmann in Parijs is de oudste en de meest prestigieuze van allemaal.

La Samaritaine
La Samaritaine was ooit het grootste warenhuis van Parijs - tot het in 2005 plotseling haar deuren sloot. Nu wordt het verbouwd en krijgt het een nieuwe bestemming.

Tips Winkels in Parijs