Films over Parijs

Alvast voorgenieten met een goede film

Parijs is een geliefde filmlocatie. Er zijn talloze speelfilms waarin Parijs een hoofd- of bijrol speelt. Hieronder vind je er een aantal. Leuk om te bekijken als voorbereiding op een trip naar Parijs, of juist als je er net bent geweest!


Amelie (2001)Amélie (2001)

Komedie/romantiek - Franstalig, 122 min.

Vrolijke romantische komedie die zich vooral afspeelt in de Parijse wijk Montmartre. De film bevat een flink aantal zeer herkenbare plekken. Leuk om die na het zien van de film eens op te zoeken.

The Bourne Identity (2002)The Bourne Identity (2002)

Thriller/actie - Engelstalig, 119 min.

Eerste deel van een serie thriller/actiefilms met Matt Damon als Jason Bourne. Deze film speelt zich voor een belangrijk deel af in Parijs, waar ook talloze stunt- en actiescènes zijn opgenomen.

The Day of the Jackal (1973)The Day of the Jackal (1973)

Thriller - Engelstalig, 143 min.

De film volgt de voorbereidingen van een Britse huurmoordenaar, die de opdracht heeft gekregen om president Charles de Gaulle te vermoorden. De ontknoping vindt plaats in Parijs.

MaigretMaigret (1991-2005)

Detective - Franstalig, 54 delen van 90 min.

Hij is misschien wel Frankrijks beroemdste romanpersonage - en geen acteur heeft deze rol beter neergezet als Bruno Cremer. Maigret: Een uitstekende smaakmaker voor een bezoek aan Parijs!

Midnight in Paris (2011)Midnight in Paris (2011)

Komedie/romantiek - Engelstalig, 94 min.

Met Midnight in Paris neemt regisseur Woody Allen de kijker mee naar het Parijs van nu en het Parijs van zo'n 100 jaar geleden. Een ode aan Parijs - met veel bekende plekjes en prachtige beelden.

Tips Films over Parijs