De Batobus

Over de Seine van monument naar monument

De Batobus is een populair vervoermiddel onder toeristen. Batobus maakt gebruik van rondvaartboten, maar in tegenstelling tot gewone rondvaartboten kun je onderweg op verschillende plekken langs de Seine in- of uitstappen. Ook krijg je onderweg geen verhaaltjes te horen over de plekken waar je langs vaart. De Batobus lijkt dus meer op een soort stadsbus, maar dan over het water.


De Batobus

Foto: Batobus op de Seine door Lundeux via Wikimedia (CC-BY-SA 2.5)

Hop-on Hop-off

De Batobus werkt volgens het Hop-on Hop-off -principe. Dat betekent dat je, als je beschikt over een geldig kaartje, zonder verder gedoe bij willekeurig welke halte kunt in- of uitstappen.


Batobus Parijs - Haltes


Afbeelding: De haltes van de Batobus

De haltes van de Batobus

Hieronder vind je een lijstje met de acht haltes van de Batobus:

De haltes van de Batobus
Tour Eiffel
De halte Tour Eiffel ligt aan de Port de la Bourdonnais. Hier stap je uit om de Eiffeltoren te beklimmen of de Champ-de-Mars of de Trocadero-tuinen te bezichtigen.
Musée d'Orsay
De halte Musée d'Orsay ligt aan de Quai de Solférino, vlakbij het gelijknamige museum en de Pont Royal. Aan de overkant van de Seine vind je het Louvre, dat ook een eigen halte heeft.
Saint-Germain-des-Prés
De halte Saint-Germain-des-Prés ligt vlakbij de Pont Neuf, aan de Quai de Malaquais. Vroeger was dit een artiestenwijk, tegenwoordig vind je er vooral veel boetieks en chique winkels.
Notre-Dame
De halte Notre-Dame ligt aan de Quai de Montebello, vlakbij de gelijknamige kathedraal. Om het Île de la Cité en de Notre-Dame te bezoeken, moet je nog wel even de Pont au Double oversteken.

Jardin des Plantes
De halte Jardin des Plantes vind je aan de Quai Saint-Bernard, tussen de Pont Sully en Pont d'Austerlitz. Stap hier uit om de Jardin des Plantes of het Muséum d'Histoire Naturelle te bezoeken

Hôtel de Ville
De halte Hôtel de Ville ligt aan de Quai de l'Hôtel de Ville, vlakbij het stadhuis van Parijs. Stap hier uit om Centre Pompidou te bezoeken of de Marais te verkennen.
Louvre
De halte Louvre ligt aan de Quai du Louvre, vlakbij het museum. Stap hier uit om het Louvre of de Tuilerieën te bezoeken, of wandel nara de overkant, waar je het Musée d'Orsay vindt.
Champs-Elysées
De halte Champs-Elysées bevindt aan de Port des Champs Elysées, vlakbij Pont Alexandre III. Hier stap je uit voor een bezoek aan het Grand Palais, de Champs-Elysées of de Arc de Triomphe.

Praktische informatie

Adres

Compagnie des Batobus
Port de la Bourdonnais
75007 Paris

E-mail

service.information@batobus.com

Website

www.batobus.com

Tips De Batobus