De Champs-Élysées

Eén van 's werelds beroemdste winkelstraten

De Avenue des Champs-Élysées is verreweg de bekendste straat van Parijs. De Champs-Élysées loopt van de Arc de Triomphe tot de Place de la Concorde en is de breedste straat van Parijs. Aan deze brede laan vindt je vele luxe kledingwinkels, hotels,  bioscopen en juweliers. Wat dat betreft is de naam van de straat bijzonder goed gekozen: de Avenue des Champs-Élysées is vernoemd naar de Elysese velden uit de Griekse mythologie. Deze velden waren volgens de overlevering de verblijfplaats van de Gelukzaligen. Naar deze tijd vertaald dus een Hemel voor Celebreties.


Champs Elysées, Parijs

Foto: De Champs-Elysées (CC0 via Wikimedia)Kaart: Locatie Avenue des Champs-Élysées


Openbaar vervoer

Metro

Metro 1 Metrostation George V

Metro 1 2 6 Metrostation Charles de Gaulle - Étoile

Metro 1 9 Metrostation Franklin D. Roosevelt

RER

RER A Station Charles de Gaulle - Étoile


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Avenue des Champs-Élysées vind je ook:

 • Arc de Triomphe
  De Arc de Triomphe is, net als de Eiffeltoren, één van de beroemdste en gezichtsbepalende monumenten van Parijs. Onder het monument bevindt zich een belangrijk metrostation.

 • Avenue Montaigne
  De Avenue Montaigne heette aanvankelijk Allée des Veuves - Laan van de Weduwen. Nu is het een exclusieve winkelstraat.

 • De finish van de Tour de France
  De finish van de Tour de France vindt elk jaar plaats op de Avenue des Champs-Élysées in Parijs.

 • Grand Palais
  Het Grand Palais is een enorme glazen expositieruimte in het hart van Parijs. Regelmatig zijn er tentoonstellingen of vinden er andere evenementen plaats, waaronder modeshows.

 • Louis Vuitton
  Modehuis Louis Vuitton heeft verschillende winkels in Parijs. Het filiaal aan de Champs-Élysées is de grootste en meest luxueuze.

 • Metrostation 'Charles de Gaulle - Étoile'
  Metrostation Charles de Gaulle - Étoile vind je op een unieke locatie in Parijs, namelijk direct onder de Arc de Triomphe.

 • Musée du quai Branly
  Het Musée du quai Branly is een modern etnografisch museum. De collectie bevat voorwerpen en kunstwerken uit Afrika, Azië, Oceanië, Australië en Amerika.

 • Palais de la Découverte
  Het wetenschapsmuseum Palais de la Découverte ('Paleis van de Ontdekkingen') is gevestigd in de westelijke vleugel van het Grand Palais.

 • Pont Alexandre III
  De Pont Alexandre-III is één van de bekendste bruggen van Parijs. De brug, die het Hôtel des Invalides verbindt met het Grand Palais en het Petit Palais, is rijk gedecoreerd in art noveau-stijl.

 • Rue du Faubourg-Saint Honoré
  De Rue de Faubourg-Saint Honoré is één van de meest exclusieve straten van Parijs. Naast luxe winkels vind je hier ook het Élysée-paleis: de officiële residentie van de president van Frankrijk.

Tips Avenue des Champs-Élysées