Tour de France in Parijs

De finale van de Ronde van Frankrijk

Parijs en de Tour de France zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De eerste Tour werd gereden in 1903. De Franse hoofdstad was zowel de start- als slotlocatie van het wielerevenement, en dat bleef lang zo. Pas in 1951 wordt niet vanuit Parijs vertrokken, maar start de Tour telkens op een andere locatie. Parijs is en blijft echter de finish van de tour. En sinds 1975 is die finish op de Avenue des Champs-Élysées.


De finish van de Tour de France

Foto: De Tour de France in Parijs door Celso Flores via Flickr (CC-BY 2.0)

De finish bijwonen

Voor elke wielerliefhebber is het natuurlijk geweldig om de finish van de Tour eens in het echt mee te maken. Er zijn verschillende reisbureau's en touroperators die hierop inspelen en allerhande arrangementen aanbieden. Ze variëren van busreizen tot vliegreizen en bieden eenvoudige of juist zeer luxe slaapgelegenheden aan.

Natuurlijk kun je ook zelf eea. organiseren. Doe dit echter wel op tijd. Naarmate de Tour nadert, is het steeds moeilijker om in Parijs een geschikte slaapgelegenheid te vinden. Ook is het aan te raden om, vanwege de verkeersdrukte rond Parijs, de auto thuis te laten en met trein, vliegtuig of bus naar Parijs te komen. In Parijs kun je je vervolgens prima verplaatsen met de metro.Kaart: De Arc de Triomphe op de Champs-Élysées


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van De finish van de Tour de France vind je ook:

  • Arc de Triomphe
    De Arc de Triomphe is, net als de Eiffeltoren, één van de beroemdste en gezichtsbepalende monumenten van Parijs. Onder het monument bevindt zich een belangrijk metrostation.

  • Avenue des Champs-Élysées
    De Champs-Élysées is één van 's werelds beroemdste winkelstraten. Aan deze brede laan vindt je vele luxe kledingwinkels, hotels, bioscopen en juweliers.

  • Metrostation 'Charles de Gaulle - Étoile'
    Metrostation Charles de Gaulle - Étoile vind je op een unieke locatie in Parijs, namelijk direct onder de Arc de Triomphe.

Tips De finish van de Tour de France