Metrostations in Parijs

Beroemde metrostations in de Franse hoofdstad

De métro is natuurlijk hét ideale vervoermiddel om je in Parijs te verplaatsen en zo in no-time zoveel mogelijk bezienswaardigheden te bezoeken. Maar sommige metrostations zijn zelf ook erg bijzonder en mogen in het lijstje met bezienswaardigheden dan ook niet ontbreken.

Beroemde metrostations in ParijsMetro

Gare Auber
Bij de opening in 1971 was het Gare Auber het grootste ondergrondse station ter wereld. Nu niet meer, maar nog steeds een fraai staaltje ondergrondse architectuur.

Metro 3 7 8 9
12 13 14
RER A E

Gare Châtelet - Les Halles
Het Gare Châtelet - Les Halles is het grootste ondergrondse station ter wereld. Boven het station bevindt zich het winkelcentrum Forum des Halles.

Metro 1 4 7
11 14
RER A B D

Metrostation 'Abbesses'
Metrostation Abbesses is zonder twijfel één van de mooiste metrostations in Parijs. Het heeft een prachtige overkapping in art-nouveau-stijl.

Metro 12

Metrostation 'Charles de Gaulle - Étoile'
Metrostation Charles de Gaulle - Étoile vind je op een unieke locatie in Parijs, namelijk direct onder de Arc de Triomphe.

Metro 1 2 6
RER A

Metrostation 'Nation'
Metrostation Nation bevindt zich onder de Place de la Nation, een flink plein met daarop de beeldengroep Le Triomphe de la République.

Metro 1 2 6 9
RER A

Metrostation 'Porte Dauphine'
Metrostation Porte Dauphine van de metro van Parijs is één van de twee overgebleven metrostations met een glazen kap in art-nouveaustijl.

Metro 2

Tips De Metrostations van Parijs