Vive La Musique!

Breng jezelf alvast in de stemming voor Parijs

Ga je binnenkort naar Parijs of ben je alvast een trip aan het plannen? Breng jezelf dan helemaal in de juiste stemming met die heerlijke Franse muziek. Geniet van de oude chansons van Charles Aznavour of Gilbert Becaud, of luister lekker naar hedendaagse singer-songwriters als Stromae of Keren Ann. We hebben hier in ieder geval alvast een aantal tips voor je!


Formidable - 40 Franse Chansons van diverse artiesten

Formidable!Album (CD), 2002, 2 disks, 40 nummers

Zoek je een leuke verzamelaar met Franse klassiekers van alle tijden, dan is dit zeker een aanrader. Met nummers variërend van Nathalie van Gilbert Bécaud tot Formidable van Stromae - ze staan er allemaal op! Ideaal voor in de auto!

Beluister fragmenten van de nummers op Bol.com

Putumayo Presents: Paris

Putumayo: ParisAlbum (CD), 2006, 1 disk, 12 nummers

Ben je op zoek naar een leuke verzamelaar met Franse chansons, maar niet van de geëigende artiesten, dan is dit een absolute aanrader. Een heerlijk album met uitstekende nummers van verschillende, vaak minder bekende hedendaagse singer-songwriters.

Beluister fragmenten van de nummers op Bol.com

La Disparition - Keren Ann

Keren AnnAlbum (CD), 2002, 1 disk, 11 nummers.

Een echte aanrader is het album La Disparition van de Nederlands/Franse singer-songwriter Keren Ann. Het album staat vol met prachtige, vaak wat melancholische chansons.

Beluister fragmenten van de nummers op Bol.com

Jazzradio - Paris Café

Jazzradio - Paris CafeInternet Radio

Jazzradio heeft een themazender waarop 24 uur per dag Franse chansons en vergelijkbare, relaxte muziek wordt uitgezonden. Laat je niet afschikken door het woord 'jazz', want de meeste muziek valt niet in die categorie.

Klik hier om dit station te beluisteren

Tips Muziek voor Parijs - Vive La Musique!