De parken van Parijs

Heerlijke plekken om even tot rust te komen

Verdeeld over Parijs vind je een aantal prachtige tuinen, parken en pleinen waar het, als het weer het toe laat, fijn vertoeven is. Hier kom je even tot en kun je genieten van aangename rust midden in de drukke stad. Hieronder vind je een overzicht van deze heerlijke plekken.


De tuinen en parken van Parijs

Bois de Boulogne
Het Bois de Boulogne is het bekendste park van Parijs. Het park omvat een aantal kleinere tuinen en parken, waaronder een Engelse landschapstuin en de dierentuin-speeltuin Jardin d'Acclimatation.

Bois de Vincennes
Het Bois de Vincennes is een enorm park in Engelse landschapsstijl. Het omvat oa. bloementuin, een arboretum, een paardenrenbaan en een dierentuin: het Parc Zoologique de Paris.

Champ de Mars
Het Champ de Mars is een flink park naast de Eiffeltoren. Eind 19e en begin 20e eeuw werd het onder andere gebruikt voor de beroemde Wereldtentoonstellingen van Parijs.

Esplanade de la Défense
De Esplanade de La Défense is lange wandelboulevard die loopt van de Grande Arche in La Défense in de richting van de Arc de Triomphe.

La Fontaine Stravinsky
Naast het Centre Pompidou, op de Place Igor Stravinsky, vind je de Stravinski-fontein - een prachtig kunstwerk, waar zowel jong als oud plezier aan zal beleven.

Jardin des Plantes
De Jardin des Plantes is de belangrijkste botanische tuin van Frankrijk. De tuin maakt deel uit van het Muséum National d'Histoire Naturelle.

Jardin des Tuileries
De Tuilerieën, of voluit de Jardin des Tuileries, zijn de tuinen van het voormalige Palais des Tuileries, dat één geheel vormde met het Louvre. Een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Jardin du Luxembourg
De tuinen rond het Palais du Luxembourg werden in het begin van de 17e eeuw aangelegd. Het is een populaire plek voor de inwoners van Parijs.

Jardins du Trocadéro
Tegenover de Eiffeltoren, aan de andere kant van de Seine, liggen de Jardins du Trocadéro. Het park biedt een fantastisch uitzicht op de Eiffeltoren.

Parc de Bercy
Het Parc de Bercy ligt aan de noordzijde van de Seine in het 12e arrondissement. Het is een modern park met een romantische tuin, bloemenborders en ligweiden.

Parc de la Villette
Het Parc de la Vilette is een modern park aan de rand van het centrum van Parijs. In het park vindt je naast ruime speel- en ligweides ook een flink aantal culture voorzieningen.

Parc des Buttes-Chaumont
Het Parc des Buttes-Chaumont is één van de grotere parken van Parijs. Het park is eind 19e eeuw aangelegd in de romantische landschapsstijl.

Parc Floral de Paris
Het Parc Floral de Paris is een fraai park met oa. een botanische tuin en een bloementuin in het Bois de Vincennes bij Parijs.

Cimetière du Père-Lachaise
De begraafplaats Cimetière du Père-Lachaise is wereldberoemd vanwege zijn bijzondere aanleg, maar nog meer vanwege de vele beroemdheden die er begraven liggen.

Place des Vosges
Het Place des Vosges is het oudste aangelegde plein van Parijs - en misschien wel het mooiste. Het plein is exact vierkant en wordt omringt door statige appartementen.

Canal Saint-Martin
Het Canal Saint-Martin is een ruim 4 kilometer lang kanaal dat loopt van de Seine naar het Parc de la Villette. De omgeving is groen en pittoresk en leent zich zeer goed voor een wandeling.

Tips De tuinen en parken van Parijs