Met kinderen naar Parijs

Plezier voor het hele gezin

Met de kinderen naar Parijs: daar zijn de meningen nogal over verdeeld. De één vindt het ronduit een slecht idee, de ander ziet volop mogelijkheden. Mocht je van plan zijn met (je) kinderen een paar dagen naar Parijs te gaan, dan is het in ieder geval verstandig je programma daar enigzins op aan te passen. Geen enkel kind zal het leuk vinden om urenlang door de versierde gangen en zalen van het Louvre, Musée d'Orsay of het paleis van Versailles te dwalen, of eindeloos te zoeken naar de graven van beroemde overledenen op Pere-Lachaise. Gelukkig is er in Parijs ook genoeg te doen waar kinderen wél warm voor lopen!

De Eiffeltoren

Een bezoekje aan Parijs is natuurlijk niet compleet als je de Eiffeltoren niet beklommen hebt. Een tip: neem de trap in plaats van de lift. Ten eerste is dit natuurlijk hartstikke spannend, en daarnaast is de rij aanmerkelijk korter, zodat er sneller iets te beleven valt.

Meer informatie: De Eiffeltoren

À la Mère de Famille

In het 9e arrondissement vindt je één van de oudste winkels van Parijs: de snoep- en lekkernijenwinkel À la Mère de Famille. De winkel bestaat al sinds 1761 en is leuk (én lekker) voor jong en oud.

Meer informatie: À la Mère de Famille

Cirque d'Hiver Bouglione

Het overdekte circustheater Cirque d'Hiver Bouglione is na ruim 150 jaar nog steeds in gebruik als écht circus: met olifanten, goochelaars, clowns en acrobaten!

Meer informatie: Cirque d'Hiver Bouglione

Cité des Sciences et de l'Industrie

Niet alle musea zijn even geschikt om samen met kinderen te bezoeken. Dit techniekmuseum is echter helemaal voor ze ingericht: zeer visueel en boordevol experimenten waar je zelf aan kunt deelnemen. In de tuin vind je bovendien een echte onderzeeër.

Meer informatie: Cité des Sciences et de l'Industrie

Muséum National d'Histoire Naturelle

Het Muséum national d'Histoire Naturelle is een natuurhistorisch museum. Delen van het museum zijn nog lekker ouderwets, zodat het voelt alsof je in een enorm rariteitenkabinet vol schatten en skeletten ronddwaalt. Leuk voor zowel jong als oud!

Meer informatie: Muséum National d'Histoire Naturelle

Musée de la Magie

Het Musée de la Magie is helemaal gewijd aan de goochelkunst. Hier vind je eeuwenoude truuks, optische illusies, geheime dozen en magische spiegels. Leuk voor jong én oud!

Meer informatie: Musée de la Magie

Palais de la Découverte

Het Palais de la Découverte, dat zich bevindt in een zijvleugel van het Grand Palais, is een wetenschapsmuseum in het hartje van Parijs. Aan veel experimenten kun je zelf deelnemen.

Meer informatie: Palais de la Découverte

Pretparken

Een dagje naar één van de pretparken in de buurt van Parijs is - voor de meeste kinderen - vrijwel gegarandeerd een succes. Naast Disneyland Paris kun je ook terecht in het Parc Astérix, dat zich ongeveer 35 ten noordoosten van Parijs bevindt.

Meer informatie: De pretparken van Parijs

Tips Met kinderen naar Parijs