Musée de la Magie

Magie in de kelders van Markies de Sade

Het Musée de la Magie is een museum dat gewijd is aan de goochelkunst. Het is gevestigd in de 16e-eeuwse kelders van het huis van de beroemde Marquis de Sade. Hier vind je eeuwenoude truuks, optische illusies, geheime dozen en magische spiegels. Het museum deelt de kelders met het Musée des Automates: een verzameling van meer dan 100 historische automata: van eenvoudige speeldozen tot zeer complexe machines.


Musée de la Magie

Foto: De entrée van het Musée de la Magie


Openbaar vervoer

Metro

Metro 4 Metrostation Saint-Paul

Metro 7 Metrostation Sully-Morland

Bus

Bus Lijnen 67, 69, 76, 86 en 87Kaart: Locatie Musée de la Magie


Praktische informatie

Adres

Musée de la Magie
11 Rue Saint-Paul
75004 Paris

Telefoon

+33 (1) 42 72 13 26

Website

www.museedelamagie.com


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Musée de la Magie vind je ook:

 • Centre Pompidou
  Het Centre Georges-Pompidou is één van de meest opvallende gebouwen in Parijs. In het gebouw vind je onder andere het grootste museum voor moderne kunst in heel Europa.

 • Hôtel de Ville
  Een mooie stad verdient een mooi stadhuis. Dat is in Parijs zeker het geval. Het Hôtel de Ville is een indrukwekkend gebouw met een eveneens indrukwekkende geschiedenis.

 • Jardin des Plantes
  De Jardin des Plantes is de belangrijkste botanische tuin van Frankrijk. De tuin maakt deel uit van het Muséum National d'Histoire Naturelle.

 • La Fontaine Stravinsky
  Naast het Centre Pompidou, op de Place Igor Stravinsky, vind je de Stravinski-fontein - een prachtig kunstwerk, waar zowel jong als oud plezier aan zal beleven.

 • Marché des Enfants Rouges
  De Marché des Enfants Rouges is oudste overdekte markt van Parijs. Het aanbod bestaat voornamelijk uit groente, fruit en brood. Ook zijn er wat geimproviceerde terrassen.

 • Musée National d'Art Moderne
  Het Musée National d'Art Moderne is het grootste museum voor moderne kunst in Europa. Je vind het in het Centre Pompidou.

 • Musée Picasso Paris
  Het Musée Picasso Paris herbergt een grote collectie kunstwerken van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso.

 • Place des Vosges
  Het Place des Vosges is het oudste aangelegde plein van Parijs - en misschien wel het mooiste. Het plein is exact vierkant en wordt omringt door statige appartementen.

Tips Musée de la Magie