Centre Pompidou

Toonaangevend centrum voor moderne kunst

Het Centre Georges-Pompidou is één van de meest opvallende gebouwen in Parijs. Het hi-tech gebouw werd ontworpen door de beroemde architecten Richard Rogers en Renzo Piano. In het Centre Pompidou vind je onder andere een grote openbare bibliotheek en het Musée National d'Art Moderne, het grootste museum voor moderne kunst in heel Europa. In de collectie van het museum vind je werken van vrijwel alle toonaangevende kunstenaars uit de 20e eeuw. Bezoek vooral ook even de bovenste verdieping van het Centre Pompidou: vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Parijs.


Centre Pompidou

Foto: Centre Pompidou - Alexandre Lepage via Wikimedia (CC BY-SA 4.0)


Openbaar vervoer

Metro

Metro 11 Metrostation Rambuteau

Metro 1 11 Metrostation Hôtel de Ville

Metro 1 4 7 11 14 Metrostation Châtelet

RER

RER A B D Station Châtelet - Les Halles

Bus

Bus Lijn 38, 21, 29, 47, 58, 69, 70, 72, 74, 75, 76, 81, 85, 96Kaart: Locatie Centre Georges Pompidou


Praktische informatie

Adres

Centre Georges Pompidou
Place Georges-Pompidou
75004 Paris

Telefoon

+33 1 44 78 12 33

Openingstijden

Zondag t/m zaterdag: 11:00-22:00 uur;
Dinsdag gesloten

Website

www.centrepompidou.fr


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Centre Pompidou vind je ook:

 • Gare Châtelet - Les Halles
  Het Gare Châtelet - Les Halles is het grootste ondergrondse station ter wereld. Boven het station bevindt zich het winkelcentrum Forum des Halles.

 • Hôtel de Ville
  Een mooie stad verdient een mooi stadhuis. Dat is in Parijs zeker het geval. Het Hôtel de Ville is een indrukwekkend gebouw met een eveneens indrukwekkende geschiedenis.

 • La Fontaine Stravinsky
  Naast het Centre Pompidou, op de Place Igor Stravinsky, vind je de Stravinski-fontein - een prachtig kunstwerk, waar zowel jong als oud plezier aan zal beleven.

 • Marché aux Fleurs
  De Marché aux Fleurs is een planten- en bloemenmarkt op en rond de Place Louis-Lépine op het Île de la Cité. De markt is elke dag, behalve op zondag, te bezoeken.

 • Marché des Enfants Rouges
  De Marché des Enfants Rouges is oudste overdekte markt van Parijs. Het aanbod bestaat voornamelijk uit groente, fruit en brood. Ook zijn er wat geimproviceerde terrassen.

 • Marché des Oiseaux
  Elke zondag vind je op en rond de Place Louis-Lépine op het Île de la Cité de Marché des Oiseaux. Op deze markt bijzondere vogels en andere kleine huisdieren.

 • Musée de la Magie
  Het Musée de la Magie is een museum dat gewijd is aan de goochelkunst. Het is gevestigd in de 16e-eeuwse kelders van het huis van de beroemde Marquis de Sade.

 • Musée National d'Art Moderne
  Het Musée National d'Art Moderne is het grootste museum voor moderne kunst in Europa. Je vind het in het Centre Pompidou.

 • Notre-Dame de Paris
  De Notre-Dame is één van de bekendste landmarks van Parijs. De kerk werd gebouwd tussen 1163 en 1345 en is een beroemd voorbeeld van de gotiek.

 • Sainte-Chapelle
  Op het Île de la Cité vindt je naast de Notre-Dame nog een fraai voorbeeld van Gotische architectuur: de Sainte-Chapelle. De kapel maakte aanvankelijk deel uit van het paleis van koning Lodewijk IX.

 • Tour Jean sans Peur
  De Tour Jean sans Peur is een verdedigingstoren uit de Middeleeuwen. Het is het laatste overblijfsel van het Hôtel d'Artois, de residentie van de hertogen van Bourgondië.

Tips Centre Pompidou