Tour Jean sans Peur

De Toren van Jan zonder Vrees

Aan de Rue Étienne Marcel staat de Tour Jean Sans Peur, een indrukwekkende verdedigingstoren uit de Middeleeuwen. Hij is genoemd naar hertog Jean de Bourgogne, die bij ons bekend staat als Jan Zonder Vrees. De toren werd rond 1410 gebouwd en is het laatste overblijfsel van het voormalige Hôtel d'Artois (later Hôtel de Bourgogne), de indrukwekkende residentie van de hertogen van Bourgondië in Parijs. De toren is opengesteld voor publiek.


Tour Jean sans Peur

Foto: Tour Jean Sans Peur


Openbaar vervoer

Metro

Metro 4 Metrostation Étienne Marcel

RER

RER A B D Station Châtelet - Les Halles

Bus

Metro Lijn 29, halte Turbigo of Étienne Marcel

 Kaart: Locatie Tour Jean Sans Peur


Praktische informatie

Adres

20 Rue Étienne Marcel
75002 Paris

Website

www.tourjeansanspeur.com


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Tour Jean sans Peur vind je ook:

 • Centre Pompidou
  Het Centre Georges-Pompidou is één van de meest opvallende gebouwen in Parijs. In het gebouw vind je onder andere het grootste museum voor moderne kunst in heel Europa.

 • Galerie Colbert
  Galerie Colbert is een overdekte passage uit 1827 in het 2e arrondissement. De passage bevat geen winkels meer, maar huist verschillende culturele instellingen.

 • Galerie Vivienne
  In de prachtige passage Galerie Vivienne uit 1823 vindt je winkels van onder andere Jean-Paul Gaultier en Yuki Torii en van hoedenmaakster Céline Robert.

 • Gare Châtelet - Les Halles
  Het Gare Châtelet - Les Halles is het grootste ondergrondse station ter wereld. Boven het station bevindt zich het winkelcentrum Forum des Halles.

 • Hôtel de Ville
  Een mooie stad verdient een mooi stadhuis. Dat is in Parijs zeker het geval. Het Hôtel de Ville is een indrukwekkend gebouw met een eveneens indrukwekkende geschiedenis.

 • La Fontaine Stravinsky
  Naast het Centre Pompidou, op de Place Igor Stravinsky, vind je de Stravinski-fontein - een prachtig kunstwerk, waar zowel jong als oud plezier aan zal beleven.

 • La Samaritaine
  La Samaritaine was ooit het grootste warenhuis van Parijs - tot het in 2005 plotseling haar deuren sloot. Nu wordt het verbouwd en krijgt het een nieuwe bestemming.

 • Marché aux Fleurs
  De Marché aux Fleurs is een planten- en bloemenmarkt op en rond de Place Louis-Lépine op het Île de la Cité. De markt is elke dag, behalve op zondag, te bezoeken.

 • Marché des Oiseaux
  Elke zondag vind je op en rond de Place Louis-Lépine op het Île de la Cité de Marché des Oiseaux. Op deze markt bijzondere vogels en andere kleine huisdieren.

 • Musée National d'Art Moderne
  Het Musée National d'Art Moderne is het grootste museum voor moderne kunst in Europa. Je vind het in het Centre Pompidou.

 • Pont Neuf
  De Pont Neuf is de oudste brug van Parijs. De brug bevindt zich in het hartje van Parijs en verbindt het Île de la Cité met beide oevers van de Seine.

 • Sainte-Chapelle
  Op het Île de la Cité vindt je naast de Notre-Dame nog een fraai voorbeeld van Gotische architectuur: de Sainte-Chapelle. De kapel maakte aanvankelijk deel uit van het paleis van koning Lodewijk IX.

Tips Tour Jean sans Peur