Bezienswaardigheden

Sight-seeing in Parijs

Een overzicht van belangrijke bezienswaardigheden in Parijs. Kijk ook bij musea, parken en kerken voor nog meer bezienswaardigheden.


Bezienswaardigheden in Parijs

Arc de Triomphe
De Arc de Triomphe is, net als de Eiffeltoren, één van de beroemdste en gezichtsbepalende monumenten van Parijs. Onder het monument bevindt zich een belangrijk metrostation.

Château de Vincennes
Het Château de Vincennes is een indrukwekkend kasteel in het stadje (nu buitenwijk) Vincennes, net ten oosten van Parijs.

Cirque d'Hiver Bouglione
Het Cirque d'Hiver Bouglione is een overdekt circus. Het werd in 1861 geopend en is nog steeds in gebruik als circus, inclusief olifanten, clowns en acrobaten!

De Eiffeltoren
De bekendste bezienswaardigheid van Parijs is natuurlijk de wereldberoemde Eiffeltoren - hét symbool van Parijs en misschien wel het beroemdste bouwwerk ter wereld.

Het Élysée
Het Élysée-paleis is de officiële residentie van de Franse president. Je vindt het paleis aan de sjieke Rue du Faubourg Saint-Honoré.

La Grande Arche
De Grande Arche is de Parijse wijk La Défense kun je zien als een moderne versie van de Arc de Triomphe. Onder de Grande Arche bevindt zich een metrostation.

Hôtel de Ville
Een mooie stad verdient een mooi stadhuis. Dat is in Parijs zeker het geval. Het Hôtel de Ville is een indrukwekkend gebouw met een eveneens indrukwekkende geschiedenis.

Le Moulin Rouge
De Moulin Rouge in de wijk Montmartre is zonder twijfel het beroemdste cabaret ter wereld. Vele beroemde artiesten traden hier op, waaronder, Josephine Baker, Frank Sinatra en Elton John.

Obélisque de Louxor
Precies in het midden van de Place de la Concorde staat de Obélisque de Louxor, een 23 meter hoge obelisk afkomstig uit de Egyptische stad Luxor. Ze stamt uit de tijd van farao Ramses II.

Observatoire de Paris-Meudon
Het Observatoire de Paris-Meudon is de belangrijkste sterrenwacht van Frankrijk. Het is gevestigd in een prachtig gebouw uit 1671, dat zich bevindt op de meridiaan van Parijs.

Palais du Luxembourg
Het Palais du Luxembourg werd in het begin van de 17e eeuw gebouwd in opdracht van Maria de Medici. Nu huist het de Franse Senaat.

Panthéon
Het Panthéon is een mausoleum voor belangrijke Fransen. In het indrukwekkende gebouw vind je de graven van onder andere Voltaire, Alexandre Dumas, Victor Hugo en Pierre en Marie Curie.

La Santé Prison
De gevangenis La Santé Prison is de beroemdste gevangenis van Frankrijk. Hier werden verschillende beroemde criminelen opgesloten, waaronder Willem Holleeder.

De Seine
De rivier de Seine is de levensader van Parijs. De rivier is onlosmakelijk verbonden met het ontstaan van de stad. Nu is het een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Tour Jean sans Peur
De Tour Jean sans Peur is een verdedigingstoren uit de Middeleeuwen. Het is het laatste overblijfsel van het Hôtel d'Artois, de residentie van de hertogen van Bourgondië.

Tour Montparnasse
De Tour Montparnasse is een 210 meter hoge wolkenkrabber in de wijk Montparnasse. Velen noemen het het lelijkste gebouw van Parijs.

Tips Bezienswaardigheden in Parijs