De kerken van Parijs

De kerken van Parijs op een rijtje

In Parijs vind je, naast beroemde kerken als de Notre-Dame en de Sacre-Coeur, nog heel wat kerken die een bezoekje zeker waard zijn. Hieronder een overzicht:

De kerken van Parijs

Dôme des Invalides
De Dôme des Invalides is een koepelkerk die deel uitmaakt van het Hôtel des Invalides. Onder de koepel bevindt zich het praalgraf van Napoleon Bonaparte.

La Madeleine
De kerk La Madeleine is één van de meest bekende kerken van Parijs. De kerk, die er uitziet als een Griekse tempel, was aanvankelijk bedoelt als eerbetoon aan de legers van Napoleon.

Notre-Dame de Paris
De Notre-Dame is één van de bekendste landmarks van Parijs. De kerk werd gebouwd tussen 1163 en 1345 en is een beroemd voorbeeld van de gotiek.

De Sacré-Coeur
De sneeuwwitte Sacré-Coeur is één van de meest in het oog springende landmarks van Parijs. Vanaf het plein voor de Basiliek heb je een fantastisch uitzicht over Parijs.

Sainte-Chapelle
Op het Île de la Cité vindt je naast de Notre-Dame nog een fraai voorbeeld van Gotische architectuur: de Sainte-Chapelle. De kapel maakte aanvankelijk deel uit van het paleis van koning Lodewijk IX.

Tips De kerken van Parijs