Galerie Vivienne

Elegante winkelpassage

De Galerie Vivienne is een passage die al in 1823 werd gebouwd. Vanwege de strategische ligging tussen het Palais Royal, de Bourse (beurs) en de Grands Boulevards was de Galerie Vivienne al gauw een succes. Destijds waren er vooral kleermakers, wijnhandelaren en boekhandels in de passage gevestigd. Wat dat betreft is er in bijna 200 jaar weinig veranderd: Tegenwoordig vindt je er nl. winkels van onder andere couturiers Jean-Paul Gaultier en Yuki Torii en van hoedenmaakster Céline Robert. De boekenliefhebber kan er zijn hart ophalen bij Librairie Jousseaume. Ook een wijnhandelaar ontbreekt niet.


Galerie Vivienne

Foto: Galerie Vivienne door besopha via Wikimedia (CC BY-SA 2.0)


Openbaar vervoer

Metro

Metro 3 Metrostation Bourse

Bus

Bus Lijnen 20, 29, 39, 74, 85. Halte BourseKaart: Locatie Galerie Vivienne


Praktische informatie

Adres

Galerie Vivienne
6 Rue Vivienne
75002 Paris
France

Telefoon

+33 1 49 27 00 50

Website

www.galerie-vivienne.com


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Galerie Vivienne vind je ook:

 • Galerie Colbert
  Galerie Colbert is een overdekte passage uit 1827 in het 2e arrondissement. De passage bevat geen winkels meer, maar huist verschillende culturele instellingen.

 • Galeries Lafayette
  De winkelketen Galeries Lafayette heeft warenuizen in heel Frankrijk. Het filiaal aan Boulevard Haussmann in Parijs is de oudste en de meest prestigieuze van allemaal.

 • Gare Auber
  Bij de opening in 1971 was het Gare Auber het grootste ondergrondse station ter wereld. Nu niet meer, maar nog steeds een fraai staaltje ondergrondse architectuur.

 • Gare Châtelet - Les Halles
  Het Gare Châtelet - Les Halles is het grootste ondergrondse station ter wereld. Boven het station bevindt zich het winkelcentrum Forum des Halles.

 • La Samaritaine
  La Samaritaine was ooit het grootste warenhuis van Parijs - tot het in 2005 plotseling haar deuren sloot. Nu wordt het verbouwd en krijgt het een nieuwe bestemming.

 • Louvre - Musée du Louvre
  Het Louvre is het grootste en bekendste museum van Parijs en het drukst bezochte museum ter wereld. Jaarlijks bezoeken bijna 10 miljoen mensen het museum.

 • Pont des Arts
  De Pont des Arts is populaire voetgangersbrug over de Seine. De brug dreigde in de zomer van 2014 te bezwijken onder het gewicht van bijna een miljoen love locks.

 • Rue de la Paix
  De Rue de la Paix is één van de bekendste én duurste winkelstraten van Parijs. Hij staat vooral bekend als straat van juweliers, met winkels van oa. Cartier en Harrison.

 • Tour Jean sans Peur
  De Tour Jean sans Peur is een verdedigingstoren uit de Middeleeuwen. Het is het laatste overblijfsel van het Hôtel d'Artois, de residentie van de hertogen van Bourgondië.

Tips Galerie Vivienne