Station 'Auber'

Eén van de grootste metrostations ter wereld

Ten tijde van de opening van het station in 1971 was Gare Auber het grootste ondergrondse station ter wereld. Die positie is het inmiddels kwijtgeraakt aan het eveneens in Parijs gelegen station Châtelet - Les Halles, maar het is nog steeds een indrukwekkend staaltje van ondergrondse architectuur.

Het metrostation bedient op papier maar één lijn, nl. de lijn RER-A. Maar omdat het station via ruime ondergrondse tunnels is verbonden met een aantal andere metrostations in de omgeving, heb je via Auber veel overstapmogelijkheden.


Gare Auber

Foto: Het ondergrondse station 'Auber'Kaart: Locatie Gare Auber


Openbaar vervoer

Metro

Metro 3 7 8 Metrostation Opéra (via tunnel)

Metro 3 9 Metrostation Havre-Caumartin (via tunnel)

Metro 3 12 13 14 Metrostation Saint-Lazare (via tunnel)

RER

RER A Station Auber

RER E Station Haussmann - Saint-Lazare (via tunnel)


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Gare Auber vind je ook:

 • Boulevard Haussmann
  Boulevard Haussmann is één van de belangrijkste winkelstraten van Parijs. Hier vind je oa. de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps.

 • Galerie Colbert
  Galerie Colbert is een overdekte passage uit 1827 in het 2e arrondissement. De passage bevat geen winkels meer, maar huist verschillende culturele instellingen.

 • Galerie Vivienne
  In de prachtige passage Galerie Vivienne uit 1823 vindt je winkels van onder andere Jean-Paul Gaultier en Yuki Torii en van hoedenmaakster Céline Robert.

 • Galeries Lafayette
  De winkelketen Galeries Lafayette heeft warenuizen in heel Frankrijk. Het filiaal aan Boulevard Haussmann in Parijs is de oudste en de meest prestigieuze van allemaal.

 • Gare Saint-Lazare
  Vanaf Gare Saint-Lazare vertrekken treinen richting het westen van Frankrijk. Het station was een geliefd onderwerp van kunstenaars uit de 19e eeuw, waaronder Claude Monet.

 • Jardin des Tuileries
  De Tuilerieën, of voluit de Jardin des Tuileries, zijn de tuinen van het voormalige Palais des Tuileries, dat één geheel vormde met het Louvre. Een heerlijke plek om even tot rust te komen.

 • La Madeleine
  De kerk La Madeleine is één van de meest bekende kerken van Parijs. De kerk, die er uitziet als een Griekse tempel, was aanvankelijk bedoelt als eerbetoon aan de legers van Napoleon.

 • Musée de l'Orangerie
  Het Musée de l'Orangerie is vooral bekend omdat je hier acht van de enorme Waterlelie-schilderijen van Monet kunt bekijken. Daarnaast ook werken van oa. Cézanne, Matisse, Renoir en Picasso.

 • Obélisque de Louxor
  Precies in het midden van de Place de la Concorde staat de Obélisque de Louxor, een 23 meter hoge obelisk afkomstig uit de Egyptische stad Luxor. Ze stamt uit de tijd van farao Ramses II.

 • Rue de la Paix
  De Rue de la Paix is één van de bekendste én duurste winkelstraten van Parijs. Hij staat vooral bekend als straat van juweliers, met winkels van oa. Cartier en Harrison.

Tips Gare Auber