Musée de l'Orangerie

Het huis van Monet's Waterlelies

Het Musée de l'Orangerie is gewijd aan het impressionisme en het post-impressionisme. Je vindt het museum in het hartje van Parijs, vlakbij het Louvre, in de voormalige orangerie van de Tuilerieën. Het museum is vooral bekend omdat je hier acht van de enorme Waterlelie-schilderijen van Monet kunt bekijken. Daarnaast vind je er ook werken van oa. Paul Cézanne, Henri Matisse, Amedeo Modigliani, Pablo Picasso, Pierre-Auguste Renoir en Henri Rousseau.


De Waterlelies van Monet

Foto: Waterlelies in Musée de l'Orangerie door Deror avi via Wikimedia


Openbaar vervoer

Metro

Metro 1 8 12 Station Concorde

Bus

Bus Lijn 24, 42, 52, 72, 73, 84, 94 Bushalte ConcordeKaart: Locatie Musée de l'Orangerie

Praktische informatie

Adres
Musée de l'Orangerie
Jardin des Tuileries
75001 Paris, France

Telefoon
+ 33 (0) 1 44 77 80 07

Website
www.musee-orangerie.fr

Openingstijden
Dagelijks geopend, behalve dinsdag, van 09:00 - 18:00 uur.

Gesloten: Elke dinsdag en op 1 mei, 14 juli en 25 december.


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Musée de l'Orangerie vind je ook:

 • Dôme des Invalides
  De Dôme des Invalides is een koepelkerk die deel uitmaakt van het Hôtel des Invalides. Onder de koepel bevindt zich het praalgraf van Napoleon Bonaparte.

 • Galeries Lafayette
  De winkelketen Galeries Lafayette heeft warenuizen in heel Frankrijk. Het filiaal aan Boulevard Haussmann in Parijs is de oudste en de meest prestigieuze van allemaal.

 • Gare Auber
  Bij de opening in 1971 was het Gare Auber het grootste ondergrondse station ter wereld. Nu niet meer, maar nog steeds een fraai staaltje ondergrondse architectuur.

 • Grand Palais
  Het Grand Palais is een enorme glazen expositieruimte in het hart van Parijs. Regelmatig zijn er tentoonstellingen of vinden er andere evenementen plaats, waaronder modeshows.

 • Het Élysée
  Het Élysée-paleis is de officiële residentie van de Franse president. Je vindt het paleis aan de sjieke Rue du Faubourg Saint-Honoré.

 • Jardin des Tuileries
  De Tuilerieën, of voluit de Jardin des Tuileries, zijn de tuinen van het voormalige Palais des Tuileries, dat één geheel vormde met het Louvre. Een heerlijke plek om even tot rust te komen.

 • La Madeleine
  De kerk La Madeleine is één van de meest bekende kerken van Parijs. De kerk, die er uitziet als een Griekse tempel, was aanvankelijk bedoelt als eerbetoon aan de legers van Napoleon.

 • Musée d'Orsay
  In het Musée d'Orsay vind je Franse kunst uit de periode 1848-1915, een tijd van grote vooruitgang en bloei in de kunst, techniek en wetenschap.

 • Musée de l'Armée
  Het Musée de l'Armée is een museum dat gewijd is aan het Franse leger. Het is gevestigd in het Hôtel des Invalides. Je vindt er oa. uniformen en wapens uit alle tijden.

 • Musée Rodin Paris
  Het Musée Rodin is geheel gewijd aan de werken van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. Je vindt er oa. het wereldberoemde beeld 'De Denker'.

 • Obélisque de Louxor
  Precies in het midden van de Place de la Concorde staat de Obélisque de Louxor, een 23 meter hoge obelisk afkomstig uit de Egyptische stad Luxor. Ze stamt uit de tijd van farao Ramses II.

 • Petit Palais
  In het Petit Palais is het Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris gevestigd. Je vindt er werken van oa. Rembrandt, Rubens, Cézanne en Monet.

 • Pont Alexandre III
  De Pont Alexandre-III is één van de bekendste bruggen van Parijs. De brug, die het Hôtel des Invalides verbindt met het Grand Palais en het Petit Palais, is rijk gedecoreerd in art noveau-stijl.

 • Rue de la Paix
  De Rue de la Paix is één van de bekendste én duurste winkelstraten van Parijs. Hij staat vooral bekend als straat van juweliers, met winkels van oa. Cartier en Harrison.

Tips Musée de l'Orangerie