Musée Rodin - Paris

Het museum van Auguste Rodin

Het Musée Rodin is geheel gewijd aan de werken van de wereldberoemde Franse beeldhouwer Auguste Rodin. De collectie van het museum bevat meer dan 6000 beeldhouwwerken, waaronder De Denker, en daarnaast duizenden tekeningen, oude foto's en kunstwerken die hij zelf verzamelde, waaronder schilderijen van Van Gogh, Renoir en Monet. Het museum is gevestigd in het Hôtel Biron, Rodin's oude werkplaats. Het museum heeft ook een vestiging net buiten Parijs, in Meudon.


La Samaritaine, Parijs

Foto: Musée Rodin by Dada via Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Praktische informatie

Adres
Musée Rodin
79 Rue de Varenne
75007 Paris

Telefoon
+33 1 44 18 61 10

Website
www.musee-rodin.fr

Openingstijden
Dagelijks geopend, behalve op maandag, van 10:00 tot 17.45 uur. De kassa sluit om 17:15. Op woensdag is het museum langer open - tot 20.45 uur.

Gesloten: elke maandag en op 1 januari, 1 mei en 25 december.Kaart: Locatie Musée Rodin


Openbaar vervoer

Metro

Metro 13 Station Varenne

Metro 8 13 Station Invalides

RER

RER C Station Invalides

Bus

Bus Lijn 69, 82, 87, 92


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Musée Rodin Paris vind je ook:

 • Dôme des Invalides
  De Dôme des Invalides is een koepelkerk die deel uitmaakt van het Hôtel des Invalides. Onder de koepel bevindt zich het praalgraf van Napoleon Bonaparte.

 • Le Bon Marché
  Het exclusieve warenhuis Le Bon Marché aan de Rue de Sèvres is het oudste warenhuis van Parijs en één van de oudste ter wereld.

 • Musée de l'Armée
  Het Musée de l'Armée is een museum dat gewijd is aan het Franse leger. Het is gevestigd in het Hôtel des Invalides. Je vindt er oa. uniformen en wapens uit alle tijden.

 • Musée de l'Orangerie
  Het Musée de l'Orangerie is vooral bekend omdat je hier acht van de enorme Waterlelie-schilderijen van Monet kunt bekijken. Daarnaast ook werken van oa. Cézanne, Matisse, Renoir en Picasso.

 • Pont Alexandre III
  De Pont Alexandre-III is één van de bekendste bruggen van Parijs. De brug, die het Hôtel des Invalides verbindt met het Grand Palais en het Petit Palais, is rijk gedecoreerd in art noveau-stijl.

Tips Musée Rodin Paris