Le Bon Marché

Het oudste warenhuis van Parijs

Het warenhuis Le Bon Marché aan de Rue de Sèvres is het oudste warenhuis van Parijs en één van de oudste ter wereld. De winkel werd opgericht in 1838 door de broers Paul en Justin Videau onder een net iets andere naam: Au Bon Marché. De naam werd in 1989, na 151 jaar, aangepast. In eerste instantie stond was Au Bon Marche een klein winkeltje, maar vanwege succes moesten de eigenaars op zoek naar een groter pand. In 1869 verhuisde Au Bon Marché naar de huidige locatie aan de Rue de Sèvres. In 1886 werd de winkel flink uitgebreid tot de huidige vorm.


Le Bon Marché

Foto: Le Bon Marché door Guillaume Speurt via Wikimedia (CC-BY-SA 2.0)


Openbaar vervoer

Metro

Metro 10 12 Metrostation Sèvres - BabyloneKaart: Locatie Le Bon Marche


Praktische informatie

Adres

Le Bon Marché
24 Rue de Sèvres
75007 Paris

Telefoon

+33 1 44 39 80 00

Website

www.lebonmarche.com


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Le Bon Marché vind je ook:

 • l'Adresse - Musée de la Poste
  Het Musée de la Poste is gewijd aan alles wat met post te maken heeft. Van postkoetsen tot postzegels - je vindt het in dit museum.

 • Musée d'Orsay
  In het Musée d'Orsay vind je Franse kunst uit de periode 1848-1915, een tijd van grote vooruitgang en bloei in de kunst, techniek en wetenschap.

 • Musée du Luxembourg
  Het Musée du Luxembourg was het eerste museum dat voor het publiek toegankelijk was. Het museum wordt nu vooral gebruikt voor tentoonstellingen.

 • Musée Rodin Paris
  Het Musée Rodin is geheel gewijd aan de werken van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. Je vindt er oa. het wereldberoemde beeld 'De Denker'.

 • Tour Montparnasse
  De Tour Montparnasse is een 210 meter hoge wolkenkrabber in de wijk Montparnasse. Velen noemen het het lelijkste gebouw van Parijs.

Tips Le Bon Marché