Tour Montparnasse

Het lelijkste gebouw van Parijs?

De Tour Montparnasse is een 210 meter hoge wolkenkrabber in de wijk Montparnasse. De toren, die gebouwd werd tussen 1969 en 1973, was tot 2011 het hoogste gebouw van Parijs. De toren is voornamelijk in gebruik als kantoorflat, met uitzondering van de bovenste verdieping, waar een restaurant gevestigd is. Het terras is toegankelijk voor publiek, en wordt geroemd vanwege het fantastische uitzicht dat het biedt. Velen noemen het 'het beste uitzichtpunt van Parijs' - om daar vervolgens wat smalend aan toe te voegen 'omdat het de enige plek is van waar je de Tour Montparnasse niet kunt zien'.


Tour Montparnasse

Foto: Tour Montparnasse gezien vanaf de Eiffeltoren

Te hoog

De toren valt door zijn proporties inderdaad nogal uit de toon. De hoogte van het gebouw leidde dan ook tot hevige discussies, met als uiteindelijk resultaat het besluit dat in het hart van Parijs geen gebouwen meer gebouwd mogen worden die hoger zijn dan 7 verdiepingen.


Openbaar vervoer

Metro

Metro 4 6 12 13 Metrostation Montparnasse - Bienvenüe

Transilien

Transilien Station Gare MontparnasseKaart: Locatie Tour Montparnasse


Praktische informatie

Adres

Tour Montparnasse
33 Avenue du Maine
75015 Paris

Telefoon

+33 1 45 38 52 56

Website

www.tourmontparnasse56.com


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Tour Montparnasse vind je ook:

  • Gare Montparnasse
    Vanaf het Gare Montparnasse vertrekken de treinen richting het westen en zuidwesten van Frankrijk. Ook vertrekt vanaf dit station de Transilien-trein naar Versailles.

  • l'Adresse - Musée de la Poste
    Het Musée de la Poste is gewijd aan alles wat met post te maken heeft. Van postkoetsen tot postzegels - je vindt het in dit museum.

  • Le Bon Marché
    Het exclusieve warenhuis Le Bon Marché aan de Rue de Sèvres is het oudste warenhuis van Parijs en één van de oudste ter wereld.

Tips Tour Montparnasse