Musée d'Orsay

Het museum van de Belle Epoque

In het Musée d'Orsay vind je Franse kunst uit de periode 1848-1915, een periode die begint met de troonsafstand van koning Lodewijk Filips en eindigt met het begin van de Eerste Wereldoorlog. Het was een periode van grote bloei op vele terreinen: onder andere de kunst, de techniek en de wetenschap maakten grote sprongen. De eerste treinen, auto's en fietsen verschenen in het straatbeeld; de straten werden verlicht; de opkomst van electriciteit en fotografie en kunstvormen als het Impressionisme en Art Nouveau. Kunstenaars als Van Gogh, Renoir en Manet wandelen door de straten van Parijs. De Moulin Rouge werd opgericht en de Eiffeltoren gebouwd. In het prachtige Musée d'Orsay, gevestigd in een oud treinstation uit die periode, kun je het elan van deze heerlijke tijd nog eens opsnuiven.


Musée d'Orsay

Foto: Het Musée d'Orsay aan de Seine in hartje Parijs


Openbaar vervoer

Metro

Metro 12 Station Solférino

RER

RER C Station Musée d'Orsay

Bus

Bus Lijn 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84, 94Kaart: Locatie Musée d'Orsay

Praktische informatie

Adres
Musée d'Orsay
1 Rue de la Légion d'Honneur
75007 Paris, France

Telefoon
+33 1 40 49 48 14

Website
www.musee-orsay.fr

Openingstijden
Zondag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag: 09.30 - 18:00 uur
Donderdag: 09:30 - 21.45 uur
Maandag gesloten.


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Musée d'Orsay vind je ook:

 • Jardin des Tuileries
  De Tuilerieën, of voluit de Jardin des Tuileries, zijn de tuinen van het voormalige Palais des Tuileries, dat één geheel vormde met het Louvre. Een heerlijke plek om even tot rust te komen.

 • Le Bon Marché
  Het exclusieve warenhuis Le Bon Marché aan de Rue de Sèvres is het oudste warenhuis van Parijs en één van de oudste ter wereld.

 • Louvre - Musée du Louvre
  Het Louvre is het grootste en bekendste museum van Parijs en het drukst bezochte museum ter wereld. Jaarlijks bezoeken bijna 10 miljoen mensen het museum.

 • Musée de l'Orangerie
  Het Musée de l'Orangerie is vooral bekend omdat je hier acht van de enorme Waterlelie-schilderijen van Monet kunt bekijken. Daarnaast ook werken van oa. Cézanne, Matisse, Renoir en Picasso.

 • Obélisque de Louxor
  Precies in het midden van de Place de la Concorde staat de Obélisque de Louxor, een 23 meter hoge obelisk afkomstig uit de Egyptische stad Luxor. Ze stamt uit de tijd van farao Ramses II.

 • Rue de la Paix
  De Rue de la Paix is één van de bekendste én duurste winkelstraten van Parijs. Hij staat vooral bekend als straat van juweliers, met winkels van oa. Cartier en Harrison.

Tips Musée d'Orsay