Musée du Louvre

De schatkamer van Parijs

Het grootste en bekendste museum van Parijs is natuurlijk het wereldberoemde Louvre - voluit het Musée du Louvre. Het museum, dat is gevestigd in een enorm paleis aan de Seine in het hartje van Parijs, is het drukstbezochte museum ter wereld. Jaarlijks bezoeken bij 10 miljoen mensen het museum. De collectie omvat vele wereldberoemde werken, met als absoluut hoogtepunt de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.


Louvre - Musée du Louvre

Foto: Musée du Louvre


Openbaar vervoer

Metro

Metro 1 7 Station Palais Royal - Musée du Louvre

RER

RER C Station Musée d'OrsayKaart: Locatie Musée de Louvre


Praktische informatie

Adres

Musée du Louvre
75001 Paris, France

Telefoon

+33 1 40 20 50 50

Website

www.louvre.fr

Openingstijden

Maandag, donderdag, zaterdag, zondag: 09:00 - 18:00 uur;
Woensdag en vrijdag: 09:00 - 21:45 uur;
Dinsdag: gesloten.

Zalen sluiten 30 minuten voor sluitingstijd.


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Louvre - Musée du Louvre vind je ook:

 • Galerie Colbert
  Galerie Colbert is een overdekte passage uit 1827 in het 2e arrondissement. De passage bevat geen winkels meer, maar huist verschillende culturele instellingen.

 • Galerie Vivienne
  In de prachtige passage Galerie Vivienne uit 1823 vindt je winkels van onder andere Jean-Paul Gaultier en Yuki Torii en van hoedenmaakster Céline Robert.

 • Jardin des Tuileries
  De Tuilerieën, of voluit de Jardin des Tuileries, zijn de tuinen van het voormalige Palais des Tuileries, dat één geheel vormde met het Louvre. Een heerlijke plek om even tot rust te komen.

 • La Samaritaine
  La Samaritaine was ooit het grootste warenhuis van Parijs - tot het in 2005 plotseling haar deuren sloot. Nu wordt het verbouwd en krijgt het een nieuwe bestemming.

 • Musée d'Orsay
  In het Musée d'Orsay vind je Franse kunst uit de periode 1848-1915, een tijd van grote vooruitgang en bloei in de kunst, techniek en wetenschap.

 • Pont des Arts
  De Pont des Arts is populaire voetgangersbrug over de Seine. De brug dreigde in de zomer van 2014 te bezwijken onder het gewicht van bijna een miljoen love locks.

 • Pont Neuf
  De Pont Neuf is de oudste brug van Parijs. De brug bevindt zich in het hartje van Parijs en verbindt het Île de la Cité met beide oevers van de Seine.

 • Rue de la Paix
  De Rue de la Paix is één van de bekendste én duurste winkelstraten van Parijs. Hij staat vooral bekend als straat van juweliers, met winkels van oa. Cartier en Harrison.

 • Sainte-Chapelle
  Op het Île de la Cité vindt je naast de Notre-Dame nog een fraai voorbeeld van Gotische architectuur: de Sainte-Chapelle. De kapel maakte aanvankelijk deel uit van het paleis van koning Lodewijk IX.

Tips Louvre - Musée du Louvre