Pont des Arts

Brug van de liefde

De Pont des Arts is een ruim 150 meter lange en 10 meter brede voetgangersbrug over de Seine. De brug verbindt het Institut de France met het Louvre. Sinds enige jaren worden er aan de zeikanten van de brug door verliefde stelletjes kleine hangsloten (liefdessloten) gehangen. Dit leidde ertoe dat er in de zomer 2014 een serieus veiligheidsprobleem ontstond: door het enorme aantal sloten (waarschijnlijk richting de miljoen) was de brug maar liefst 60.000 kilo zwaarder geworden. In september 2014 werden daarom enkele panelen verwijderd en vervangen door glazen schermen. Een campagne onder de naam Love Without Locks moest helpen voorkomen dat bezoekers sloten blijven plaatsen. In juni 2015 werden alsnog alle sloten verwijderd.


Pont des Arts, Parijs

Foto: De Pont des Arts in mei 2014


Openbaar Vervoer

Metro

Metro 7 Metrostation Pont NeufKaart: Locatie Pont des Arts


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Pont des Arts vind je ook:

 • Galerie Colbert
  Galerie Colbert is een overdekte passage uit 1827 in het 2e arrondissement. De passage bevat geen winkels meer, maar huist verschillende culturele instellingen.

 • Galerie Vivienne
  In de prachtige passage Galerie Vivienne uit 1823 vindt je winkels van onder andere Jean-Paul Gaultier en Yuki Torii en van hoedenmaakster Céline Robert.

 • Gare Châtelet - Les Halles
  Het Gare Châtelet - Les Halles is het grootste ondergrondse station ter wereld. Boven het station bevindt zich het winkelcentrum Forum des Halles.

 • La Samaritaine
  La Samaritaine was ooit het grootste warenhuis van Parijs - tot het in 2005 plotseling haar deuren sloot. Nu wordt het verbouwd en krijgt het een nieuwe bestemming.

 • Louvre - Musée du Louvre
  Het Louvre is het grootste en bekendste museum van Parijs en het drukst bezochte museum ter wereld. Jaarlijks bezoeken bijna 10 miljoen mensen het museum.

 • Marché des Oiseaux
  Elke zondag vind je op en rond de Place Louis-Lépine op het Île de la Cité de Marché des Oiseaux. Op deze markt bijzondere vogels en andere kleine huisdieren.

 • Musée du Luxembourg
  Het Musée du Luxembourg was het eerste museum dat voor het publiek toegankelijk was. Het museum wordt nu vooral gebruikt voor tentoonstellingen.

 • Pont Neuf
  De Pont Neuf is de oudste brug van Parijs. De brug bevindt zich in het hartje van Parijs en verbindt het Île de la Cité met beide oevers van de Seine.

 • Sainte-Chapelle
  Op het Île de la Cité vindt je naast de Notre-Dame nog een fraai voorbeeld van Gotische architectuur: de Sainte-Chapelle. De kapel maakte aanvankelijk deel uit van het paleis van koning Lodewijk IX.

Tips Pont des Arts