Galerie Colbert

Van winkelpassage naar cultureel centrum

De Galerie Colbert is een overdekte passage in het 2e arrondissement. De passage werd in 1826 gebouwd en moest de concurrentie aangaan met de ernaast gelegen Galerie Vivienne. Dat is helaas nooit echt gelukt. In de jaren '80 van de vorige eeuw werd de galerie grondig gerenoveerd en kwam daarna onder de hoede van de Nationale Bibliotheek, die er dieverse culturele instellingen in vestigde. Zo huist Galerie Colbert nu het INHA - Institut National d'Histoire de l'Art - en het Centre André-Chastel. Voor toeristen zijn er helaas geen winkels meer te bezoeken, maar kun je nog wel even genieten van de prachtige architectuur.


Galerie Colbert

Foto: Galerie Colbert door Marmontel via Wikimedia (CC-BY 2.0)


Openbaar vervoer

Metro

Metro 3 Metrostation BourseKaart: Locatie Galerie Colbert


Praktische informatie

Adres

Galerie Colbert
2 Rue Vivienne
75002 Paris
France


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Galerie Colbert vind je ook:

 • Galerie Vivienne
  In de prachtige passage Galerie Vivienne uit 1823 vindt je winkels van onder andere Jean-Paul Gaultier en Yuki Torii en van hoedenmaakster Céline Robert.

 • Galeries Lafayette
  De winkelketen Galeries Lafayette heeft warenuizen in heel Frankrijk. Het filiaal aan Boulevard Haussmann in Parijs is de oudste en de meest prestigieuze van allemaal.

 • Gare Auber
  Bij de opening in 1971 was het Gare Auber het grootste ondergrondse station ter wereld. Nu niet meer, maar nog steeds een fraai staaltje ondergrondse architectuur.

 • Gare Châtelet - Les Halles
  Het Gare Châtelet - Les Halles is het grootste ondergrondse station ter wereld. Boven het station bevindt zich het winkelcentrum Forum des Halles.

 • La Samaritaine
  La Samaritaine was ooit het grootste warenhuis van Parijs - tot het in 2005 plotseling haar deuren sloot. Nu wordt het verbouwd en krijgt het een nieuwe bestemming.

 • Louvre - Musée du Louvre
  Het Louvre is het grootste en bekendste museum van Parijs en het drukst bezochte museum ter wereld. Jaarlijks bezoeken bijna 10 miljoen mensen het museum.

 • Pont des Arts
  De Pont des Arts is populaire voetgangersbrug over de Seine. De brug dreigde in de zomer van 2014 te bezwijken onder het gewicht van bijna een miljoen love locks.

 • Pont Neuf
  De Pont Neuf is de oudste brug van Parijs. De brug bevindt zich in het hartje van Parijs en verbindt het Île de la Cité met beide oevers van de Seine.

 • Rue de la Paix
  De Rue de la Paix is één van de bekendste én duurste winkelstraten van Parijs. Hij staat vooral bekend als straat van juweliers, met winkels van oa. Cartier en Harrison.

 • Tour Jean sans Peur
  De Tour Jean sans Peur is een verdedigingstoren uit de Middeleeuwen. Het is het laatste overblijfsel van het Hôtel d'Artois, de residentie van de hertogen van Bourgondië.

Tips Galerie Colbert