Galeries Lafayette

Winkelpaleis in Art Nouveau-stijl

In 1895 openden twee neven een piepkleine kledingwinkel op de hoek van de Rue La Fayette en de Chaussée d'Antin. De zaken liepen zó voorspoedig, dat ze slechts een jaar later het hele pand waarin hun winkeltje gevestigd was, konden kopen. Vijf jaar later hadden ze bijna het hele blok in handen. Daar verscheen een kleine 20 jaar later het prachtige Art Nouveau-pand waar je Galeries Lafayette nu nog steeds kunt vinden. Het winkelbedrijf is inmiddels nog veel groter gegroeid, met filialen in veel Franse steden, maar ook in buitenlandse steden als Casablanca en Berlijn. De winkel aan Boulevard Haussmann is nog steeds de meest prestigieuze - en een must-see (en must-shop) als je in Parijs bent.


Galeries Lafayette

Foto: Galeries Lafayette door zoetnet via Wikimedia (CC-BY 2.0)


Openbaar vervoer

Metro

Metro 7 9 Metrostation Chaussée d'Antin - La FayetteKaart: Locatie Galeries Lafayette


Praktische informatie

Adres

Galeries Lafayette
40 Boulevard Haussmann,
75009 Paris, France

Website

haussmann.galerieslafayette.com

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: 9.30 - 20:00 uur
Donderdag: 9.30 - 21:00 uur


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Galeries Lafayette vind je ook:

 • Boulevard Haussmann
  Boulevard Haussmann is één van de belangrijkste winkelstraten van Parijs. Hier vind je oa. de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps.

 • Cartier
  De wereldberoemde juweliersmerk Cartier werd in 1847 opgericht door Louis-François Cartier. In 1899 verhuisde de juwelierswinkel naar de Rue de la Paix, waar het nog steeds gevestigd is.

 • Didier Ludot
  De winkel van Didier Ludot is de grootste - en duurste - winkel voor vintage kleding in Parijs. Je vindt er kleding van oa. Chanel, Louis Vuitton en Yves Saint-Laurent.

 • Galerie Colbert
  Galerie Colbert is een overdekte passage uit 1827 in het 2e arrondissement. De passage bevat geen winkels meer, maar huist verschillende culturele instellingen.

 • Galerie Vivienne
  In de prachtige passage Galerie Vivienne uit 1823 vindt je winkels van onder andere Jean-Paul Gaultier en Yuki Torii en van hoedenmaakster Céline Robert.

 • Gare Auber
  Bij de opening in 1971 was het Gare Auber het grootste ondergrondse station ter wereld. Nu niet meer, maar nog steeds een fraai staaltje ondergrondse architectuur.

 • Gare Saint-Lazare
  Vanaf Gare Saint-Lazare vertrekken treinen richting het westen van Frankrijk. Het station was een geliefd onderwerp van kunstenaars uit de 19e eeuw, waaronder Claude Monet.

 • La Madeleine
  De kerk La Madeleine is één van de meest bekende kerken van Parijs. De kerk, die er uitziet als een Griekse tempel, was aanvankelijk bedoelt als eerbetoon aan de legers van Napoleon.

 • Musée de l'Orangerie
  Het Musée de l'Orangerie is vooral bekend omdat je hier acht van de enorme Waterlelie-schilderijen van Monet kunt bekijken. Daarnaast ook werken van oa. Cézanne, Matisse, Renoir en Picasso.

 • Rue de la Paix
  De Rue de la Paix is één van de bekendste én duurste winkelstraten van Parijs. Hij staat vooral bekend als straat van juweliers, met winkels van oa. Cartier en Harrison.

Tips Galeries Lafayette