Gare Saint-Lazare

Station voor treinen richting het westen

Vanaf Gare Saint-Lazare vertrekken treinen richting het westen van Frankrijk - met name richting Normandië en Le Havre. Het station werd geopend in 1837 en werd vervolgens regelmatig aangepast en uitgebreid.

Het station was aan het eind van de 19e eeuw een geliefd onderwerp van veel kunstenaars die er in de buurt woonden, waaronder Claude Monet. Hij schilderde het station op maar liefst op elf van zijn schilderijen.


Gare Saint-Lazare

Foto: Gare Saint-Lazare door Moonik via Wikimedia (CC BY SA 3.0)Kaart: Gare Saint-Lazare


Openbaar vervoer

Metro

Metro 3 12 13 14 Metrostation Saint-Lazare

RER

RER A Station Auber (via tunnel)

RER E Station Haussmann - Saint-Lazare (via tunnel)

Transilien

Transilien J L Station Gare Saint-Lazare


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Gare Saint-Lazare vind je ook:

 • Boulevard Haussmann
  Boulevard Haussmann is één van de belangrijkste winkelstraten van Parijs. Hier vind je oa. de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps.

 • Café des Deux Moulins
  Voor diegenen die de film Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain gezien hebben, behoeft brasserie Café des Deux Moulins geen nadere uitleg.

 • Galeries Lafayette
  De winkelketen Galeries Lafayette heeft warenuizen in heel Frankrijk. Het filiaal aan Boulevard Haussmann in Parijs is de oudste en de meest prestigieuze van allemaal.

 • Gare Auber
  Bij de opening in 1971 was het Gare Auber het grootste ondergrondse station ter wereld. Nu niet meer, maar nog steeds een fraai staaltje ondergrondse architectuur.

 • Het Élysée
  Het Élysée-paleis is de officiële residentie van de Franse president. Je vindt het paleis aan de sjieke Rue du Faubourg Saint-Honoré.

 • La Madeleine
  De kerk La Madeleine is één van de meest bekende kerken van Parijs. De kerk, die er uitziet als een Griekse tempel, was aanvankelijk bedoelt als eerbetoon aan de legers van Napoleon.

 • Le Moulin Rouge
  De Moulin Rouge in de wijk Montmartre is zonder twijfel het beroemdste cabaret ter wereld. Vele beroemde artiesten traden hier op, waaronder, Josephine Baker, Frank Sinatra en Elton John.

 • Rue de la Paix
  De Rue de la Paix is één van de bekendste én duurste winkelstraten van Parijs. Hij staat vooral bekend als straat van juweliers, met winkels van oa. Cartier en Harrison.

Tips Gare Saint-Lazare