Le Moulin Rouge

Het beroemdste cabaret ter wereld

De Moulin Rouge in Montmartre is zonder twijfel het beroemdste cabaret ter wereld. Hier werd de Can-Can voor het eerst gedanst, deed kunstenaar Henry de Toulouse-Lautrec zijn inspiratie op, en traden artiesten als Edith Piaf, Josephine Baker, Frank Sinatra en Elton John op. Nog steeds kun je je uitstekend vermaken in deze sfeervolle club. Reserveren is wel nodig en kan via de website.


Le Moulin Rouge

Foto: De beroemde Moulin Rouge in Montmartre


Openbaar vervoer

Metro

Metro 2 Metrostation Blanche
Kaart: Locatie Moulin Rouge


Praktische informatie

Adres

Le Bal Du Moulin Rouge
82 Boulevard de Clichy
75018 Paris Montmartre

Telefoon

+33 (0)1 53 09 82 82

E-mail

info@moulinrouge.fr

Website

www.moulinrouge.fr


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Le Moulin Rouge vind je ook:

 • Boulevard Haussmann
  Boulevard Haussmann is één van de belangrijkste winkelstraten van Parijs. Hier vind je oa. de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps.

 • Café des Deux Moulins
  Voor diegenen die de film Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain gezien hebben, behoeft brasserie Café des Deux Moulins geen nadere uitleg.

 • Gare Saint-Lazare
  Vanaf Gare Saint-Lazare vertrekken treinen richting het westen van Frankrijk. Het station was een geliefd onderwerp van kunstenaars uit de 19e eeuw, waaronder Claude Monet.

 • Metrostation 'Abbesses'
  Metrostation Abbesses is zonder twijfel één van de mooiste metrostations in Parijs. Het heeft een prachtige overkapping in art-nouveau-stijl.

 • Musée de Montmartre
  Het Musée de Montmartre is gevestigd in twee eeuwenoude panden. De schilder Renoir schilderde hier enkele van zijn bekendste werken.

Tips Le Moulin Rouge