Café des Deux Moulins

De brasserie van Amélie Poulain

De brasserie Café des Deux Moulins vind je aan de Rue Lepic in Montmartre. Voor diegenen die de film Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain gezien hebben, behoeft dit café/brasserie geen nadere uitleg - want dit is het café waarin de heldin van de film werkt en waar vele scenes in de film zijn opgenomen.

Door de film is het café onverwacht een echte tourist-hot-spot geworden - iets waar de vorige eigenaar niet zo blij mee was. Inmmiddels is de zaak in andere handen en wordt Amélie helemaal omarmd. Een sfeervol café/bar/brasserie met een gezellige atmosfeer en waar je goed kunt eten.


Café des 2 Moulins

Foto: Ook 's avonds is Café des Deux Moulins zeer sfeervol


Openbaar vervoer

Metro

Metro 2 Metrostation Blanche

Metro 12 Metrostation AbbessesKaart: Locatie Café des 2 Moulins


Praktische informatie

Adres

Café des Deux Moulins
15 Rue Lepic
75018 Paris

Telefoon

+33 1 42 54 90 50


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Café des Deux Moulins vind je ook:

 • De Sacré-Coeur
  De sneeuwwitte Sacré-Coeur is één van de meest in het oog springende landmarks van Parijs. Vanaf het plein voor de Basiliek heb je een fantastisch uitzicht over Parijs.

 • Gare Saint-Lazare
  Vanaf Gare Saint-Lazare vertrekken treinen richting het westen van Frankrijk. Het station was een geliefd onderwerp van kunstenaars uit de 19e eeuw, waaronder Claude Monet.

 • Le Moulin Rouge
  De Moulin Rouge in de wijk Montmartre is zonder twijfel het beroemdste cabaret ter wereld. Vele beroemde artiesten traden hier op, waaronder, Josephine Baker, Frank Sinatra en Elton John.

 • Metrostation 'Abbesses'
  Metrostation Abbesses is zonder twijfel één van de mooiste metrostations in Parijs. Het heeft een prachtige overkapping in art-nouveau-stijl.

 • Musée de Montmartre
  Het Musée de Montmartre is gevestigd in twee eeuwenoude panden. De schilder Renoir schilderde hier enkele van zijn bekendste werken.

Tips Café des Deux Moulins