Metrostation 'Abbesses'

Het mooiste metrostation van Montmartre

Metrostation Abbesses is zonder twijfel één van de mooiste metrostations in Parijs. Je vind het onder het pleintje met dezelfde naam. Het is één van de twee overgebleven metrostations in art-nouveau-stijl met een glazen overkapping. Het andere station is Porte Dauphine. De entree van het station werd rond 1900 ontworpen door Hector Guimard. Een andere bijzonderheid is, dat dit metrostation met 36 meter onder de grond het diepst gelegen metrostation is van Parijs. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de heuvel waarop de wijk Montmartre gebouwd is.


Metrostation Abbesses Parijs

Foto: Metrostation Abbesses in Montmartre


Openbaar vervoer

Metro

Metro 12 Metrostation AbbessesKaart: Locatie Metrostation Abbesses


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Metrostation 'Abbesses' vind je ook:

 • Café des Deux Moulins
  Voor diegenen die de film Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain gezien hebben, behoeft brasserie Café des Deux Moulins geen nadere uitleg.

 • De Sacré-Coeur
  De sneeuwwitte Sacré-Coeur is één van de meest in het oog springende landmarks van Parijs. Vanaf het plein voor de Basiliek heb je een fantastisch uitzicht over Parijs.

 • Le Moulin Rouge
  De Moulin Rouge in de wijk Montmartre is zonder twijfel het beroemdste cabaret ter wereld. Vele beroemde artiesten traden hier op, waaronder, Josephine Baker, Frank Sinatra en Elton John.

 • Musée de Montmartre
  Het Musée de Montmartre is gevestigd in twee eeuwenoude panden. De schilder Renoir schilderde hier enkele van zijn bekendste werken.

Tips Metrostation 'Abbesses'