De Sacré-Cœur

De witte Basiliek van Montmartre

De Sacré-Coeur is één van de meest in het oog springende landmarks van Parijs. Dat komt door zijn opvallende, sneeuwwitte uiterlijk, maar ook door het feit dat de Basiliek boven op de heuvel van Montmartre is gebouwd, en daarom vanaf veel plekken in heel Parijs te zien is. Vanaf het plein voor de Basiliek heb je een fantastisch uitzicht over Parijs. Om daar te komen, zul je wel even moeten klimmen. Ben je wat minder goed ter been, dan kun je ook gebruikmaken van de Funiculaire, een korte tramlijn die je naar boven brengt.


Sacre Coeur Parijs

Foto: Draaimolen op het pleintje voor de Sacré-Coeur


Openbaar Vervoer

Metro

Metro 4 Metrostation Château Rouge

Metro 12 Metrostation Abbesses

Funiculaire

Funiculaire Gare Basse en HauteKaart: Locatie Sacre-Coeur


Praktische informatie

Adres

35 Rue du Chevalier de la Barre
75018 Paris
Frankrijk

Telefoon

+33 1 53 41 89 00

Website

www.sacre-coeur-montmartre.com

Openingstijden en entree

De basiliek is geopend van 06:00-22:30 voor bezichtiging en gebed. Reserveren is niet nodig - ook niet voor groepsbezoek. De toegang is gratis.


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van De Sacré-Coeur vind je ook:

  • Café des Deux Moulins
    Voor diegenen die de film Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain gezien hebben, behoeft brasserie Café des Deux Moulins geen nadere uitleg.

  • Metrostation 'Abbesses'
    Metrostation Abbesses is zonder twijfel één van de mooiste metrostations in Parijs. Het heeft een prachtige overkapping in art-nouveau-stijl.

  • Musée de Montmartre
    Het Musée de Montmartre is gevestigd in twee eeuwenoude panden. De schilder Renoir schilderde hier enkele van zijn bekendste werken.

Tips De Sacré-Coeur