Musée de Montmartre

De geschiedenis van een bruisende wijk

Het Musée de Montmartre is gevestigd in twee eeuwenoude panden, het Hôtel Demarne en Maison du Bel Air. De panden hebben een roemruchte geschiedenis achter de rug. Vele bekende schrijvers en schilders hebben er een tijd gewoond. De bekenste is waarschijnlijk wel de schilder Renoir. Hij schilderde er enkele van zijn bekendste werken, waaronder het Bal du Moulin de la Galette, dat je in Musée d'Orsay kunt bekijken. De tuinen - met een fantastisch uitzicht op Parijs - werden gerenoveerd met behulp van zijn schilderijen.


Musée de Montmartre

Foto: Musée de Montmartre - Maison du Bel Air via Wikimedia


Openbaar vervoer

Metro

Metro 12 Metrostation Abbesses of Lamarck-CaulaincourtKaart: Locatie Musée de Montmartre


Praktische informatie

Adres

Musée de Montmartre
12, Rue Cortot
75018 Paris, France

Telefoon

+33 (0) 1 49 25 89 39

E-mail

infos@museedemontmartre.fr

Website

www.museedemontmartre.fr


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Musée de Montmartre vind je ook:

 • Café des Deux Moulins
  Voor diegenen die de film Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain gezien hebben, behoeft brasserie Café des Deux Moulins geen nadere uitleg.

 • De Sacré-Coeur
  De sneeuwwitte Sacré-Coeur is één van de meest in het oog springende landmarks van Parijs. Vanaf het plein voor de Basiliek heb je een fantastisch uitzicht over Parijs.

 • Le Moulin Rouge
  De Moulin Rouge in de wijk Montmartre is zonder twijfel het beroemdste cabaret ter wereld. Vele beroemde artiesten traden hier op, waaronder, Josephine Baker, Frank Sinatra en Elton John.

 • Metrostation 'Abbesses'
  Metrostation Abbesses is zonder twijfel één van de mooiste metrostations in Parijs. Het heeft een prachtige overkapping in art-nouveau-stijl.

Tips Musée de Montmartre