Boulevard Hausmann

Het grootste commerciële centrum van Europa

Boulevard Hausmann is een ruim 2,5 kilometer lange boulevard in het 8e en 9e arrondissement van Parijs. De boulevard is genoemd naar de 19e eeuwse stedebouwkundige Georges-Eugène Haussmann, die verantwoordelijk was voor de aanleg van de grote boulevards is Parijs. De boulevard is één van de belangrijkste winkelstraten van Parijs en wordt gezien als het belangrijkste commerciele centrum van Europa. Aan de boulevard vind je enkele van de grootste en mooiste warenhuizen van Parijs, waaronder de beroemde Galeries Lafayette en Printemps.


Boulevard Haussmann, Parijs

Foto: Boulevard Haussmann - Britchi Mirela via Wikimedia (CC BY-SA 3.0)


Openbaar vervoer

Metro

Metro 1 Metrostation Charles de Gaulle - Étoile

Metro 3 9 Metrostation Havre-Caumartin

Metro 7 9 Metrostation Chaussée d'Antin - La Fayette

Metro 8 9 Metrostation Richelieu-Drouot of Grands Boulevards

Metro 9 Metrostation Saint-Augustin

RER

RER A Station Charles de Gaulle - ÉtoileKaart: Locatie Boulevard Haussmann


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Boulevard Haussmann vind je ook:

 • Cartier
  De wereldberoemde juweliersmerk Cartier werd in 1847 opgericht door Louis-François Cartier. In 1899 verhuisde de juwelierswinkel naar de Rue de la Paix, waar het nog steeds gevestigd is.

 • Galeries Lafayette
  De winkelketen Galeries Lafayette heeft warenuizen in heel Frankrijk. Het filiaal aan Boulevard Haussmann in Parijs is de oudste en de meest prestigieuze van allemaal.

 • Gare Auber
  Bij de opening in 1971 was het Gare Auber het grootste ondergrondse station ter wereld. Nu niet meer, maar nog steeds een fraai staaltje ondergrondse architectuur.

 • Gare Saint-Lazare
  Vanaf Gare Saint-Lazare vertrekken treinen richting het westen van Frankrijk. Het station was een geliefd onderwerp van kunstenaars uit de 19e eeuw, waaronder Claude Monet.

 • Hermès (Faubourg Saint-Honoré)
  De winkel van Hermès aan de Rue du Faubourg Saint-Honoré is één van de oudste winkels aan deze exclusieve straat.

 • Het Élysée
  Het Élysée-paleis is de officiële residentie van de Franse president. Je vindt het paleis aan de sjieke Rue du Faubourg Saint-Honoré.

 • La Madeleine
  De kerk La Madeleine is één van de meest bekende kerken van Parijs. De kerk, die er uitziet als een Griekse tempel, was aanvankelijk bedoelt als eerbetoon aan de legers van Napoleon.

 • Le Moulin Rouge
  De Moulin Rouge in de wijk Montmartre is zonder twijfel het beroemdste cabaret ter wereld. Vele beroemde artiesten traden hier op, waaronder, Josephine Baker, Frank Sinatra en Elton John.

 • Obélisque de Louxor
  Precies in het midden van de Place de la Concorde staat de Obélisque de Louxor, een 23 meter hoge obelisk afkomstig uit de Egyptische stad Luxor. Ze stamt uit de tijd van farao Ramses II.

 • Petit Palais
  In het Petit Palais is het Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris gevestigd. Je vindt er werken van oa. Rembrandt, Rubens, Cézanne en Monet.

 • Rue de la Paix
  De Rue de la Paix is één van de bekendste én duurste winkelstraten van Parijs. Hij staat vooral bekend als straat van juweliers, met winkels van oa. Cartier en Harrison.

Tips Boulevard Haussmann