Hermès

24 Rue du Faubourg Saint-Honoré

De winkel van Hermès aan de Rue du Faubourg Saint-Honoré is één van de oudste winkels aan deze exclusieve straat. De winkel van het beroemde merk werd al in 1880 op het huidige adres gevestigd en is nog steeds dé Flagship Store van het bedrijf. Aanvankelijk werden er vooral zadels en andere aan paardrijden verwante artikelen verkocht, maar gaandeweg verschenen er steeds meer andere luxe artikelen in de winkel, zoals tassen en hutkoffers - vooral gericht op een doelgroep die bestond uit de rijke elite en adel. Het assortiment is inmiddels flink uitgebreid: van schoeisel, shawls en luxe schrijfmappen tot parfum, sieraden en horloges.


Hermés, Parijs

Foto: De winkel van Hérmes aan de Rue du Faubourg-Saint HonoréVideo: De winkel van Hérmes aan de Rue du Faubourg-Saint Honoré


Openbaar vervoer

Metro

Metro 1 8 12 Metrostation Concorde

Metro 8 12 14 Metrostation MadeleineKaart: Hermès op 24 Rue du Faubourg-Saint Honoré


Praktische informatie

Adres

Hermès Faubourg Saint-Honoré
24 Rue du Faubourg Saint-Honoré
75008 Paris, France

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: 10:30 - 18:30;
Zondag: Gesloten

Telefoon

+33 1 40 17 46 00

Website

www.hermes.com


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Hermès (Faubourg Saint-Honoré) vind je ook:

 • Boulevard Haussmann
  Boulevard Haussmann is één van de belangrijkste winkelstraten van Parijs. Hier vind je oa. de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps.

 • Cartier
  De wereldberoemde juweliersmerk Cartier werd in 1847 opgericht door Louis-François Cartier. In 1899 verhuisde de juwelierswinkel naar de Rue de la Paix, waar het nog steeds gevestigd is.

 • Gare Auber
  Bij de opening in 1971 was het Gare Auber het grootste ondergrondse station ter wereld. Nu niet meer, maar nog steeds een fraai staaltje ondergrondse architectuur.

 • Gare Saint-Lazare
  Vanaf Gare Saint-Lazare vertrekken treinen richting het westen van Frankrijk. Het station was een geliefd onderwerp van kunstenaars uit de 19e eeuw, waaronder Claude Monet.

 • Grand Palais
  Het Grand Palais is een enorme glazen expositieruimte in het hart van Parijs. Regelmatig zijn er tentoonstellingen of vinden er andere evenementen plaats, waaronder modeshows.

 • Het Élysée
  Het Élysée-paleis is de officiële residentie van de Franse president. Je vindt het paleis aan de sjieke Rue du Faubourg Saint-Honoré.

 • Jardin des Tuileries
  De Tuilerieën, of voluit de Jardin des Tuileries, zijn de tuinen van het voormalige Palais des Tuileries, dat één geheel vormde met het Louvre. Een heerlijke plek om even tot rust te komen.

 • La Madeleine
  De kerk La Madeleine is één van de meest bekende kerken van Parijs. De kerk, die er uitziet als een Griekse tempel, was aanvankelijk bedoelt als eerbetoon aan de legers van Napoleon.

 • Musée d'Orsay
  In het Musée d'Orsay vind je Franse kunst uit de periode 1848-1915, een tijd van grote vooruitgang en bloei in de kunst, techniek en wetenschap.

 • Musée de l'Orangerie
  Het Musée de l'Orangerie is vooral bekend omdat je hier acht van de enorme Waterlelie-schilderijen van Monet kunt bekijken. Daarnaast ook werken van oa. Cézanne, Matisse, Renoir en Picasso.

 • Obélisque de Louxor
  Precies in het midden van de Place de la Concorde staat de Obélisque de Louxor, een 23 meter hoge obelisk afkomstig uit de Egyptische stad Luxor. Ze stamt uit de tijd van farao Ramses II.

 • Petit Palais
  In het Petit Palais is het Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris gevestigd. Je vindt er werken van oa. Rembrandt, Rubens, Cézanne en Monet.

 • Pont Alexandre III
  De Pont Alexandre-III is één van de bekendste bruggen van Parijs. De brug, die het Hôtel des Invalides verbindt met het Grand Palais en het Petit Palais, is rijk gedecoreerd in art noveau-stijl.

 • Rue de la Paix
  De Rue de la Paix is één van de bekendste én duurste winkelstraten van Parijs. Hij staat vooral bekend als straat van juweliers, met winkels van oa. Cartier en Harrison.

Tips Hermès (Faubourg Saint-Honoré)