Pont Alexandre-III

Brug in art nouveau-stijl

De Pont Alexandre-III is één van de bekendste bruggen van Parijs. De brug verbindt het Hôtel des Invalides met het Grand Palais en het Petit Palais. De brug, die gebouwd is tussen 1896 en 1900, is rijk gedecoreerd in art nouveau-stijl. Overal zie je krullen en engeltjes. Aan weerskanten staan grote pilaren met daarop grote, vergulde beelden. Over de hele lengte van de brug staan rijk versierde lantaarns, die de brug vooral in de avondschemering een romantische en sprookjesachtige uitstraling geven.


Pont Alexandre III, Parijs

Foto: Pont Alexandre III met op de achtergrond het Grand Palais


Openbaar vervoer

Metro

Metro 8 13 Metrostation Invalides

RER

RER C Station InvalidesKaart: Locatie Pont Alexandre III


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Pont Alexandre III vind je ook:

 • Avenue des Champs-Élysées
  De Champs-Élysées is één van 's werelds beroemdste winkelstraten. Aan deze brede laan vindt je vele luxe kledingwinkels, hotels, bioscopen en juweliers.

 • Avenue Montaigne
  De Avenue Montaigne heette aanvankelijk Allée des Veuves - Laan van de Weduwen. Nu is het een exclusieve winkelstraat.

 • Dôme des Invalides
  De Dôme des Invalides is een koepelkerk die deel uitmaakt van het Hôtel des Invalides. Onder de koepel bevindt zich het praalgraf van Napoleon Bonaparte.

 • Grand Palais
  Het Grand Palais is een enorme glazen expositieruimte in het hart van Parijs. Regelmatig zijn er tentoonstellingen of vinden er andere evenementen plaats, waaronder modeshows.

 • Het Élysée
  Het Élysée-paleis is de officiële residentie van de Franse president. Je vindt het paleis aan de sjieke Rue du Faubourg Saint-Honoré.

 • Musée de l'Armée
  Het Musée de l'Armée is een museum dat gewijd is aan het Franse leger. Het is gevestigd in het Hôtel des Invalides. Je vindt er oa. uniformen en wapens uit alle tijden.

 • Musée de l'Orangerie
  Het Musée de l'Orangerie is vooral bekend omdat je hier acht van de enorme Waterlelie-schilderijen van Monet kunt bekijken. Daarnaast ook werken van oa. Cézanne, Matisse, Renoir en Picasso.

 • Musée Rodin Paris
  Het Musée Rodin is geheel gewijd aan de werken van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. Je vindt er oa. het wereldberoemde beeld 'De Denker'.

 • Obélisque de Louxor
  Precies in het midden van de Place de la Concorde staat de Obélisque de Louxor, een 23 meter hoge obelisk afkomstig uit de Egyptische stad Luxor. Ze stamt uit de tijd van farao Ramses II.

 • Palais de la Découverte
  Het wetenschapsmuseum Palais de la Découverte ('Paleis van de Ontdekkingen') is gevestigd in de westelijke vleugel van het Grand Palais.

 • Petit Palais
  In het Petit Palais is het Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris gevestigd. Je vindt er werken van oa. Rembrandt, Rubens, Cézanne en Monet.

 • Rue du Faubourg-Saint Honoré
  De Rue de Faubourg-Saint Honoré is één van de meest exclusieve straten van Parijs. Naast luxe winkels vind je hier ook het Élysée-paleis: de officiële residentie van de president van Frankrijk.

Tips Pont Alexandre III