Het Grand Palais

Glazen expositiepaleis in het hartje van Parijs

Het Grand Palais is een enorme glazen expositieruimte. Het paleis ligt in het hart van Parijs, tegenover het Petit Palais, dat in gebruik is als museum. Beide werden gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1900. De architectuur van het pand is zeer kenmerkend voor de tijd en is duidelijk geinspireerd door het inmiddels verdwenen Crystal Palace in Londen. Het Grand Palais wordt nog steeds gebruikt als expositieruimte, met name voor kunst en tentoonstellingen, maar ook voor andere evenementen zoals de modeshows van modehuis Chanel.

In de westelijke vleugel van het Grand Palais is het wetenschapsmuseum Palais de la Découverte gevestigd.


Grand Palais

Foto: Grand Palais door D. Monniaux via Wikimedia (CC-BY-SA 3.0)


Openbaar vervoer

Metro

Metro 1 13 Metrostation Champs-Élysées - Clemenceau

Metro 8 13 Metrostation Invalides

RER

RER C Station InvalidesKaart: Locatie Grand Palais


Praktische informatie

Adres

Grand Palais
3, Avenue du Général Eisenhower
75008 Paris, France

Telefoon

+33 (0)1 44 13 17 17

Website

www.grandpalais.fr


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Grand Palais vind je ook:

 • Avenue des Champs-Élysées
  De Champs-Élysées is één van 's werelds beroemdste winkelstraten. Aan deze brede laan vindt je vele luxe kledingwinkels, hotels, bioscopen en juweliers.

 • Avenue Montaigne
  De Avenue Montaigne heette aanvankelijk Allée des Veuves - Laan van de Weduwen. Nu is het een exclusieve winkelstraat.

 • Het Élysée
  Het Élysée-paleis is de officiële residentie van de Franse president. Je vindt het paleis aan de sjieke Rue du Faubourg Saint-Honoré.

 • Musée de l'Orangerie
  Het Musée de l'Orangerie is vooral bekend omdat je hier acht van de enorme Waterlelie-schilderijen van Monet kunt bekijken. Daarnaast ook werken van oa. Cézanne, Matisse, Renoir en Picasso.

 • Obélisque de Louxor
  Precies in het midden van de Place de la Concorde staat de Obélisque de Louxor, een 23 meter hoge obelisk afkomstig uit de Egyptische stad Luxor. Ze stamt uit de tijd van farao Ramses II.

 • Palais de la Découverte
  Het wetenschapsmuseum Palais de la Découverte ('Paleis van de Ontdekkingen') is gevestigd in de westelijke vleugel van het Grand Palais.

 • Petit Palais
  In het Petit Palais is het Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris gevestigd. Je vindt er werken van oa. Rembrandt, Rubens, Cézanne en Monet.

 • Pont Alexandre III
  De Pont Alexandre-III is één van de bekendste bruggen van Parijs. De brug, die het Hôtel des Invalides verbindt met het Grand Palais en het Petit Palais, is rijk gedecoreerd in art noveau-stijl.

 • Rue du Faubourg-Saint Honoré
  De Rue de Faubourg-Saint Honoré is één van de meest exclusieve straten van Parijs. Naast luxe winkels vind je hier ook het Élysée-paleis: de officiële residentie van de president van Frankrijk.

Tips Grand Palais