Avenue Montaigne

Van hangplek naar exclusieve modestraat

De Avenue Montaigne heette aanvankelijk Allée des Veuves - Laan van de Weduwen. Het was een plek waar weduwen samenkwamen. Sinds 1850 heeft de Avenue zijn huidige naam. In de straat vindt je shops van exclusieve modemerken als Louis Vuitton, Dior, Chanel, Fendi, Valentino en Ralph Lauren. Aan deze straat ligt ook het exlusieve Plaza Athénée Hotel, waar regelmatig beroemde gasten verblijven.


Avenue Montaigne, Parijs

Foto: Avenue Montaigne by Penningtron via Wikimedia (CC BY 2.0)Kaart: Locatie Avenue Montaigne


Openbaar vervoer

Metro

Metro 1 Metrostation Franklin D. Roosevelt

Metro 9 Metrostation Franklin D. Roosevelt of Alma-Marceau


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Avenue Montaigne vind je ook:

 • Avenue des Champs-Élysées
  De Champs-Élysées is één van 's werelds beroemdste winkelstraten. Aan deze brede laan vindt je vele luxe kledingwinkels, hotels, bioscopen en juweliers.

 • Grand Palais
  Het Grand Palais is een enorme glazen expositieruimte in het hart van Parijs. Regelmatig zijn er tentoonstellingen of vinden er andere evenementen plaats, waaronder modeshows.

 • Louis Vuitton
  Modehuis Louis Vuitton heeft verschillende winkels in Parijs. Het filiaal aan de Champs-Élysées is de grootste en meest luxueuze.

 • Musée du quai Branly
  Het Musée du quai Branly is een modern etnografisch museum. De collectie bevat voorwerpen en kunstwerken uit Afrika, Azië, Oceanië, Australië en Amerika.

 • Palais de la Découverte
  Het wetenschapsmuseum Palais de la Découverte ('Paleis van de Ontdekkingen') is gevestigd in de westelijke vleugel van het Grand Palais.

 • Petit Palais
  In het Petit Palais is het Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris gevestigd. Je vindt er werken van oa. Rembrandt, Rubens, Cézanne en Monet.

 • Pont Alexandre III
  De Pont Alexandre-III is één van de bekendste bruggen van Parijs. De brug, die het Hôtel des Invalides verbindt met het Grand Palais en het Petit Palais, is rijk gedecoreerd in art noveau-stijl.

 • Rue du Faubourg-Saint Honoré
  De Rue de Faubourg-Saint Honoré is één van de meest exclusieve straten van Parijs. Naast luxe winkels vind je hier ook het Élysée-paleis: de officiële residentie van de president van Frankrijk.

Tips Avenue Montaigne