Petit Palais

Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris

Het Petit Palais is één van de bekendste bouwwerken van Parijs. In het paleis is het Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris gevestigd.  Het pand is, net als het er tegenover gelegen Grand Palais, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1900. De architectuur van beide panden is zeer kenmerkend voor die tijd. In het museum vind je werken van wereldberoemde kunstenaars als Rembrandt, Rubens, Monet, Cézanne, Modigliani en Rodin. Daarnaast herbergt het museum ook een kleine maar bijzondere collectie Griekse en Romeinse kunstvoorwerpen.


Petit Palais

Foto: Petit Palais door E.A. Lefterov via Wikimedia (CC-BY-SA 3.0)


Openbaar vervoer

Metro

Metro 1 13 Metrostation Champs-Élysées - Clemenceau

Metro 8 13 Metrostation Invalides

RER

RER C Station InvalidesKaart: Locatie Petit Palais


Praktische informatie

Adres

Petit Palais
Avenue Winston Churchill
75008 Paris, France

Telefoon

+33 1 53 43 40 00

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10:00 - 18:00 uur.
Donderdags geopend tot 20:00 uur.

Gesloten op maandag en op nationale feestdagen.

Website

petitpalais.paris.fr


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Petit Palais vind je ook:

 • Avenue Montaigne
  De Avenue Montaigne heette aanvankelijk Allée des Veuves - Laan van de Weduwen. Nu is het een exclusieve winkelstraat.

 • Boulevard Haussmann
  Boulevard Haussmann is één van de belangrijkste winkelstraten van Parijs. Hier vind je oa. de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps.

 • Grand Palais
  Het Grand Palais is een enorme glazen expositieruimte in het hart van Parijs. Regelmatig zijn er tentoonstellingen of vinden er andere evenementen plaats, waaronder modeshows.

 • Het Élysée
  Het Élysée-paleis is de officiële residentie van de Franse president. Je vindt het paleis aan de sjieke Rue du Faubourg Saint-Honoré.

 • La Madeleine
  De kerk La Madeleine is één van de meest bekende kerken van Parijs. De kerk, die er uitziet als een Griekse tempel, was aanvankelijk bedoelt als eerbetoon aan de legers van Napoleon.

 • Musée de l'Orangerie
  Het Musée de l'Orangerie is vooral bekend omdat je hier acht van de enorme Waterlelie-schilderijen van Monet kunt bekijken. Daarnaast ook werken van oa. Cézanne, Matisse, Renoir en Picasso.

 • Obélisque de Louxor
  Precies in het midden van de Place de la Concorde staat de Obélisque de Louxor, een 23 meter hoge obelisk afkomstig uit de Egyptische stad Luxor. Ze stamt uit de tijd van farao Ramses II.

 • Palais de la Découverte
  Het wetenschapsmuseum Palais de la Découverte ('Paleis van de Ontdekkingen') is gevestigd in de westelijke vleugel van het Grand Palais.

 • Pont Alexandre III
  De Pont Alexandre-III is één van de bekendste bruggen van Parijs. De brug, die het Hôtel des Invalides verbindt met het Grand Palais en het Petit Palais, is rijk gedecoreerd in art noveau-stijl.

 • Rue du Faubourg-Saint Honoré
  De Rue de Faubourg-Saint Honoré is één van de meest exclusieve straten van Parijs. Naast luxe winkels vind je hier ook het Élysée-paleis: de officiële residentie van de president van Frankrijk.

Tips Petit Palais