Faubourg-Saint Honoré

Eén van de oudste modestraten van Parijs

De Rue de Faubourg-Saint Honoré is al van oudsher één van de meest exclusieve straten van Parijs. De straat is ruim twee kilometer lang en loopt van de Rue Royale tot de Place des Ternes. Aan de straat vind je vele luxe modewinkels, hotels, kunstgalerieën en antiquairs, maar ook verschillende ambassades en het Élysée-paleis, de officiële residentie van de president van Frankrijk.


Rue du Faubourg-Saint Honoré

Foto: Rue du Faubourg - David Monniaux via Wikimedia (CC BY-SA 3.0)


Openbaar vervoer

Metro

Metro 9 Metrostation Saint-Philippe-du-Roule

Bus

Bus Lijn 43 en 93 Halte Hoche - Saint HonoréKaart: Locatie Rue du Faubourg-Saint Honoré


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Rue du Faubourg-Saint Honoré vind je ook:

 • Avenue des Champs-Élysées
  De Champs-Élysées is één van 's werelds beroemdste winkelstraten. Aan deze brede laan vindt je vele luxe kledingwinkels, hotels, bioscopen en juweliers.

 • Avenue Montaigne
  De Avenue Montaigne heette aanvankelijk Allée des Veuves - Laan van de Weduwen. Nu is het een exclusieve winkelstraat.

 • Grand Palais
  Het Grand Palais is een enorme glazen expositieruimte in het hart van Parijs. Regelmatig zijn er tentoonstellingen of vinden er andere evenementen plaats, waaronder modeshows.

 • Het Élysée
  Het Élysée-paleis is de officiële residentie van de Franse president. Je vindt het paleis aan de sjieke Rue du Faubourg Saint-Honoré.

 • Palais de la Découverte
  Het wetenschapsmuseum Palais de la Découverte ('Paleis van de Ontdekkingen') is gevestigd in de westelijke vleugel van het Grand Palais.

 • Petit Palais
  In het Petit Palais is het Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris gevestigd. Je vindt er werken van oa. Rembrandt, Rubens, Cézanne en Monet.

 • Pont Alexandre III
  De Pont Alexandre-III is één van de bekendste bruggen van Parijs. De brug, die het Hôtel des Invalides verbindt met het Grand Palais en het Petit Palais, is rijk gedecoreerd in art noveau-stijl.

Tips Rue du Faubourg-Saint Honoré