Didier Ludot

De sjiekste tweedehands winkel van Parijs

De winkel van Didier Ludot is de grootste - en duurste - winkel voor vintage kleding in Parijs. In deze winkel vind je kleding, schoenen en accesoires van ontwerpers en merken als Chanel, Yves Saint-Laurent, Hermès, Louis Vuitton, Balmain en Christian Lacroix. De winkel van Didier Ludot is gevestigd in de Galerie Montpensier, waar je nog veel meer exclusieve winkels vindt.


Didier Ludot

Foto: Didier Ludot

La Petite Robe Noire

Vlakbij, in de Galerie Valois, heeft Didier nóg een winkel: La Petite Robe Noire, waar je voornamelijk zwarte jurkjes van beroemde ontwerpers vindt.


Openbaar vervoer

Metro

Metro 1 7 Metrostation Palais Royal - Musée du LouvreKaart: De vintage-winkel van Didier Ludot


Praktische informatie

Diedir Ludot

24 Galerie Montpensier
Jardin du Palais Royal
75001 Paris

La Petite Robe Noire

125 Galerie Valois - Palais Royal
75001 Paris

Telefoon

+33 (0) 1 42 96 06 56

Website

www.didierludot.fr


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Didier Ludot vind je ook:

 • À la Mère de Famille
  Aan de Rue du Faubourg Montmartre bevindt zich de oudste snoepwinkel van Parijs: À la Mère de Famille. Al sinds 1761 op dit adres!

 • Cartier
  De wereldberoemde juweliersmerk Cartier werd in 1847 opgericht door Louis-François Cartier. In 1899 verhuisde de juwelierswinkel naar de Rue de la Paix, waar het nog steeds gevestigd is.

 • Galerie Colbert
  Galerie Colbert is een overdekte passage uit 1827 in het 2e arrondissement. De passage bevat geen winkels meer, maar huist verschillende culturele instellingen.

 • Galerie Vivienne
  In de prachtige passage Galerie Vivienne uit 1823 vindt je winkels van onder andere Jean-Paul Gaultier en Yuki Torii en van hoedenmaakster Céline Robert.

 • Galeries Lafayette
  De winkelketen Galeries Lafayette heeft warenuizen in heel Frankrijk. Het filiaal aan Boulevard Haussmann in Parijs is de oudste en de meest prestigieuze van allemaal.

 • Gare Auber
  Bij de opening in 1971 was het Gare Auber het grootste ondergrondse station ter wereld. Nu niet meer, maar nog steeds een fraai staaltje ondergrondse architectuur.

 • Jardin des Tuileries
  De Tuilerieën, of voluit de Jardin des Tuileries, zijn de tuinen van het voormalige Palais des Tuileries, dat één geheel vormde met het Louvre. Een heerlijke plek om even tot rust te komen.

 • La Samaritaine
  La Samaritaine was ooit het grootste warenhuis van Parijs - tot het in 2005 plotseling haar deuren sloot. Nu wordt het verbouwd en krijgt het een nieuwe bestemming.

 • Louvre - Musée du Louvre
  Het Louvre is het grootste en bekendste museum van Parijs en het drukst bezochte museum ter wereld. Jaarlijks bezoeken bijna 10 miljoen mensen het museum.

 • Pont des Arts
  De Pont des Arts is populaire voetgangersbrug over de Seine. De brug dreigde in de zomer van 2014 te bezwijken onder het gewicht van bijna een miljoen love locks.

 • Pont Neuf
  De Pont Neuf is de oudste brug van Parijs. De brug bevindt zich in het hartje van Parijs en verbindt het Île de la Cité met beide oevers van de Seine.

 • Rue de la Paix
  De Rue de la Paix is één van de bekendste én duurste winkelstraten van Parijs. Hij staat vooral bekend als straat van juweliers, met winkels van oa. Cartier en Harrison.

 • Sainte-Chapelle
  Op het Île de la Cité vindt je naast de Notre-Dame nog een fraai voorbeeld van Gotische architectuur: de Sainte-Chapelle. De kapel maakte aanvankelijk deel uit van het paleis van koning Lodewijk IX.

Tips Didier Ludot