À la Mère de Famille

De oudste snoepwinkel van Parijs

Op het hoekje van de Rue du Faubourg Montmartre in het 9e arrondissement bevindt zich één van de oudste winkels van Parijs: de snoep- en lekkernijenwinkel  À la Mère de Famille. Al sinds 1761 vergapen kinderen en oude(re) snoepers zich aan al het lekkers op precies dit adres. De winkel is absoluut een bezoekje waard. Niet alleen vanwege de heerlijke lekkernijen die je er kunt kopen, maar ook van wege de prachtige etalages en het bijzondere interieur, dat uit lang vervlogen tijden stamt.


À la Mère de Famille

Foto: À la Mère de Famille door Alexandre Vialle via Wikimedia (CC-BY 2.0)


Openbaar vervoer

Metro

Metro 7 Metrostation Le Peletier

Metro 8 9 Metrostation Richelieu-Drouot of Grand BoulevardsKaart: À la Mère de Famille aan de Rue Faubourg Montmartre


Praktische informatie

Adres

35 Rue du Faubourg Montmartre
75009 Paris

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: 9:30 - 20:00 uur
Zondag: 10:00 - 13:00 uur

Website

www.lameredefamille.com

Meerdere vestigingen

Naast de winkel aan de Rue du Faubourg Montmartre zijn er in Parijs nog een aantal filialen van À la Mère de Famille. Je vind ze op de website.


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van À la Mère de Famille vind je ook:

 • Didier Ludot
  De winkel van Didier Ludot is de grootste - en duurste - winkel voor vintage kleding in Parijs. Je vindt er kleding van oa. Chanel, Louis Vuitton en Yves Saint-Laurent.

 • Galerie Colbert
  Galerie Colbert is een overdekte passage uit 1827 in het 2e arrondissement. De passage bevat geen winkels meer, maar huist verschillende culturele instellingen.

 • Galerie Vivienne
  In de prachtige passage Galerie Vivienne uit 1823 vindt je winkels van onder andere Jean-Paul Gaultier en Yuki Torii en van hoedenmaakster Céline Robert.

 • Tour Jean sans Peur
  De Tour Jean sans Peur is een verdedigingstoren uit de Middeleeuwen. Het is het laatste overblijfsel van het Hôtel d'Artois, de residentie van de hertogen van Bourgondië.

Tips À la Mère de Famille