Musée National d'Art Moderne

Het grootste museum voor moderne kunst in Europa

Op de bovenste verdiuepingen van het Centre Pompidou vind je het Musée National d'Art Moderne, Frankrijks belangrijkste museum voor moderne kunst. In de collectie van het museum is werk te vinden van vrijwel elke toonaangevende kunstenaar uit de 20e eeuw: van Marcel Duchamp tot Philippe Starck en van Man Ray tot Andy Warhol. Voor liefhebbers van (moderne) kunst is dit museum dus een absolute must.

Ben je binnen nog niet uitgekeken, wandel dan ook even rond het indrukwekkende Centre Pompidou. Daar vind je namelijk nog meer kunst. Voor het gebouw staat een grote mobile van Alexander Calder en ernaast ligt La Fontaine Stravinsky, een fontein met prachtige kunstwerken van Jean Tinguely en Niki de Saint Phalle.


Musée National d'Art Moderne

Foto: Musée National d'Art Moderne


Openbaar vervoer

Metro

Metro 11 Metrostation Rambuteau

Metro 1 11 Metrostation Hôtel de Ville

Metro 1 4 7 11 14 Metrostation Châtelet

RER

RER A B D Station Châtelet - Les Halles

Bus

Bus Lijn 38, 21, 29, 47, 58, 69, 70, 72, 74, 75, 76, 81, 85, 96Kaart: Locatie Musée National d'Art Moderne in Centre Pompidou


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Musée National d'Art Moderne vind je ook:

 • Centre Pompidou
  Het Centre Georges-Pompidou is één van de meest opvallende gebouwen in Parijs. In het gebouw vind je onder andere het grootste museum voor moderne kunst in heel Europa.

 • Gare Châtelet - Les Halles
  Het Gare Châtelet - Les Halles is het grootste ondergrondse station ter wereld. Boven het station bevindt zich het winkelcentrum Forum des Halles.

 • Hôtel de Ville
  Een mooie stad verdient een mooi stadhuis. Dat is in Parijs zeker het geval. Het Hôtel de Ville is een indrukwekkend gebouw met een eveneens indrukwekkende geschiedenis.

 • La Fontaine Stravinsky
  Naast het Centre Pompidou, op de Place Igor Stravinsky, vind je de Stravinski-fontein - een prachtig kunstwerk, waar zowel jong als oud plezier aan zal beleven.

 • Marché aux Fleurs
  De Marché aux Fleurs is een planten- en bloemenmarkt op en rond de Place Louis-Lépine op het Île de la Cité. De markt is elke dag, behalve op zondag, te bezoeken.

 • Marché des Enfants Rouges
  De Marché des Enfants Rouges is oudste overdekte markt van Parijs. Het aanbod bestaat voornamelijk uit groente, fruit en brood. Ook zijn er wat geimproviceerde terrassen.

 • Marché des Oiseaux
  Elke zondag vind je op en rond de Place Louis-Lépine op het Île de la Cité de Marché des Oiseaux. Op deze markt bijzondere vogels en andere kleine huisdieren.

 • Musée de la Magie
  Het Musée de la Magie is een museum dat gewijd is aan de goochelkunst. Het is gevestigd in de 16e-eeuwse kelders van het huis van de beroemde Marquis de Sade.

 • Notre-Dame de Paris
  De Notre-Dame is één van de bekendste landmarks van Parijs. De kerk werd gebouwd tussen 1163 en 1345 en is een beroemd voorbeeld van de gotiek.

 • Sainte-Chapelle
  Op het Île de la Cité vindt je naast de Notre-Dame nog een fraai voorbeeld van Gotische architectuur: de Sainte-Chapelle. De kapel maakte aanvankelijk deel uit van het paleis van koning Lodewijk IX.

 • Tour Jean sans Peur
  De Tour Jean sans Peur is een verdedigingstoren uit de Middeleeuwen. Het is het laatste overblijfsel van het Hôtel d'Artois, de residentie van de hertogen van Bourgondië.

Tips Musée National d'Art Moderne