Marché des Enfants Rouges

De oudste overdekte markt van Parijs

De Marché des Enfants Rouges is oudste overdekte markt van Parijs. De markt zit al sinds 1602 op deze plek. Op de markt kun je voornamelijk fruit, groenten en brood kopen. Ook vind je er enkele bloemenstalletjes en zijn er wat geïmproviceerde terrassen waar je wat warms kunt eten.

De wat vreemde naam van de markt (de Markt van de Rode Kindertjes) verwijst naar een weeshuis dat vroeger in de buurt van de markt te vinden was. De kinderen uit dit weeshuis waren allen in rood gekleed.


Marché des Enfants Rouges

Foto: Marché des Enfants Rouges - Connie Ma via Wikimedia (CC BY SA 2.0)Kaart: Locatie Marché des Enfants Rouges


Openbaar vervoer

Metro

Metro 8 Metrostation Filles du Calvaire


Praktische informatie

Adres

Marché des Enfants Rouges
39 Rue de Bretagne
75003 Paris


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Marché des Enfants Rouges vind je ook:

 • Centre Pompidou
  Het Centre Georges-Pompidou is één van de meest opvallende gebouwen in Parijs. In het gebouw vind je onder andere het grootste museum voor moderne kunst in heel Europa.

 • Cirque d'Hiver Bouglione
  Het Cirque d'Hiver Bouglione is een overdekt circus. Het werd in 1861 geopend en is nog steeds in gebruik als circus, inclusief olifanten, clowns en acrobaten!

 • Hôtel de Ville
  Een mooie stad verdient een mooi stadhuis. Dat is in Parijs zeker het geval. Het Hôtel de Ville is een indrukwekkend gebouw met een eveneens indrukwekkende geschiedenis.

 • Musée de la Magie
  Het Musée de la Magie is een museum dat gewijd is aan de goochelkunst. Het is gevestigd in de 16e-eeuwse kelders van het huis van de beroemde Marquis de Sade.

 • Musée National d'Art Moderne
  Het Musée National d'Art Moderne is het grootste museum voor moderne kunst in Europa. Je vind het in het Centre Pompidou.

 • Musée Picasso Paris
  Het Musée Picasso Paris herbergt een grote collectie kunstwerken van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso.

 • Place de la République
  De Place de la République is een flink plein op de grens van het 3e, 10e en 11e arrondissement. Het wordt gedomineerd door een enorm bronzen standbeeld van Marianne, het symbool van de Franse republiek

 • Place des Vosges
  Het Place des Vosges is het oudste aangelegde plein van Parijs - en misschien wel het mooiste. Het plein is exact vierkant en wordt omringt door statige appartementen.

Tips Marché des Enfants Rouges