Musée Picasso Paris

Meer dan 5000 werken van Pablo Picasso

Het Musée Picasso Paris herbergt een grote collectie kunstwerken van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso. De schilder woonde een belangrijk deel van zijn leven in Parijs. Hier ontstond onder andere de Blauwe Periode in zijn schilderkunst en kwam hij in contact met de kunstverzamelaars Leo en Gertrude Stein, die grote invloed hadden op de carrière van de artiest. Het museum is gevestigd in het indrukwekkende Hôtel Salé aan de Rue de Thorigny (Le Marais).


Musée Picasso Paris

Foto: Hôtel Salé door LPLT via Wikimedia (CC BY-SA 3.0)


Openbaar vervoer

Metro

Metro 1 Station Saint-Paul

Metro 8 Station Saint-Sébastien-Froissart of Chemin Vert

Bus

Bus Lijn 20, 29, 65, 75, 69 of 96Kaart: Locatie Musée Picasso Paris

Praktische informatie

Adres
Musée Picasso
5 rue de Thorigny
75003 Paris

Telefoon
+33 1 85 56 00 36

Website
www.museepicassoparis.fr


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Musée Picasso Paris vind je ook:

 • Cirque d'Hiver Bouglione
  Het Cirque d'Hiver Bouglione is een overdekt circus. Het werd in 1861 geopend en is nog steeds in gebruik als circus, inclusief olifanten, clowns en acrobaten!

 • Marché des Enfants Rouges
  De Marché des Enfants Rouges is oudste overdekte markt van Parijs. Het aanbod bestaat voornamelijk uit groente, fruit en brood. Ook zijn er wat geimproviceerde terrassen.

 • Musée de la Magie
  Het Musée de la Magie is een museum dat gewijd is aan de goochelkunst. Het is gevestigd in de 16e-eeuwse kelders van het huis van de beroemde Marquis de Sade.

 • Place de la République
  De Place de la République is een flink plein op de grens van het 3e, 10e en 11e arrondissement. Het wordt gedomineerd door een enorm bronzen standbeeld van Marianne, het symbool van de Franse republiek

 • Place des Vosges
  Het Place des Vosges is het oudste aangelegde plein van Parijs - en misschien wel het mooiste. Het plein is exact vierkant en wordt omringt door statige appartementen.

Tips Musée Picasso Paris