Place des Vosges

Misschien wel het fraaiste pleintje van Parijs

Het Place des Vosges in de Marais is het oudste aangelegde plein van Parijs. Het werd aangelegd door koning Hendrik IV tussen 1605 en 1612. Het heette aanvankelijk het Place Royale. Het plein is een exact vierkant van 140 bij 140 meter en wordt omringt door statige appartementen. De beroemde schrijver Victor Hugo woonde hier jarenlang op nr. 6. Rond het plein staat een berceau van leibomen, die in de zomer aangename schaduw bieden. Onder de bomen zijn bankjes geplaatst. In het midden van het park bevindt zich een fontein, die eveneens verkoeling biedt. Voor de kinderen is er een kleine zandbak.


Place des Vosges, Parijs

Foto: Place des VosgesKaart: Locatie Place des Vosges


Openbaar vervoer

Metro

Metro 1 5 8 Station Bastille

Bus

Bus Lijn 29, 96 Halte Place des Vosges


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Place des Vosges vind je ook:

 • Cirque d'Hiver Bouglione
  Het Cirque d'Hiver Bouglione is een overdekt circus. Het werd in 1861 geopend en is nog steeds in gebruik als circus, inclusief olifanten, clowns en acrobaten!

 • Marché des Enfants Rouges
  De Marché des Enfants Rouges is oudste overdekte markt van Parijs. Het aanbod bestaat voornamelijk uit groente, fruit en brood. Ook zijn er wat geimproviceerde terrassen.

 • Musée de la Magie
  Het Musée de la Magie is een museum dat gewijd is aan de goochelkunst. Het is gevestigd in de 16e-eeuwse kelders van het huis van de beroemde Marquis de Sade.

 • Musée Picasso Paris
  Het Musée Picasso Paris herbergt een grote collectie kunstwerken van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso.

Tips Place des Vosges